kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MAJDA BOJIĆ – PAŠANBEGOVIĆ – „U MORU ISTIH POTRUDI SE DA BUDEŠ UNIKAT!“

Zeničanka Majda Bojić – Pašanbegović (40), kuhar po struci bez zasnivanja radnog odnosa na poslovima u struci, radno iskustvo stekla je kao trgovac, a danas je ona neko ko veliku pažnju javnosti skreće svojim kreativnim radovima. Kako kaže, sve je počelo kada su je na društvenim mrežama zadivili radovi kreativaca koji prave nakit. Danas, četiri godine poslije njen brend Unikatni nakit-Majda poznat je širom BiH. Narukvice, lančići, ogrlice, privjesci za cucle i ključeve, broševi, trake za djevojčice i djevojke, setovi za prvo šišanje, kape i šalove samo su dio bogatog asortimana.
Majda je kreativnost pokazivala još u djetinjstvu kada je naučila plesiti i heklati, a potom je svoje interesovanje usmjerila na izradu nakita i asesoara.
-„Može se reći da sam kreativac od samog djetinjstva. Imala sam svoje igle i kad mama plete, meni ih da i usput me uči „polako,ali sigurno”. Tada su to bili pleteni šalovi i trakice, a poslije me naučila i heklati. Gledajući preko društvenih mreža druge kreativce kako izrađuju prelijepe stvari, javila mi se ogromna želja da i ja počnem izrađivati nakit. Otišla sam u Fedi i uz pomoć Alije, Sunite i Emine koji tamo rade, kupila sam prve stvarčice potrebne za izradu nakita (silikon, perle i ostale ukrase). U početku sam izrađivala za kćerkicu i za sebe. To su za početak bile narukvice sa imenom i bez imena. Vremenom sam počela izrađivati privjeske za cuclu i privjeske za ključeve. Od nedavno sam počela izrađivati i setove za prvo šišanje i ukrasne kutijice. Prvi set sam izradila za svog dugoočekivanog sina Ahmeda koji svojoj mami pomaže oko izrade nakita kad sestru isprati u školu“ – rekla je Majda i napomenula:
-„Za izradu nakita važno je imati volju i želju i od ništa napraviti nešto prelijepo. Pokretač svega je moj karakter, uporna sam čak i onda kad ne ide sve po planu. Najvažnije je u ovom poslu imati podršku, pa čak i drugih kreativaca. U moj posao su uključeni svi moji bližnji – od prodaje i uručivanja narudžbi do preporuka. Pored petnaestomjesečne bebice je teže uskladiti i predati narudžbu nego izraditi proizvod ali moje mušterije imaju veliko razumijevanje jer da njih nema ne bi bilo ni ovih brojnih narudžbi“ – rekla je Majda koja ima dva životna mota: „U moru istih potrudi se da budeš unikat” i „Nikad ne odustaj, pa čak ni onda kad je najgore.”

Ponosna je što je njeno tržište cijela BiH ali se može pohvaliti i time da je svoje kupce pronašla u Njemačkoj, Holandiji i Švedskoj.
-„Potajno maštam da u budućnosti otvorim svoj mali kutak za prodaju svojih unikatnih stvarčica. Dosad su mi se sve želje ispunile, pa nadam se da će i ova“ -rekla je Majda čije radove možete pogledati na Facebook stranici Unikatni nakit-Majda  i na Instagram profilu @unikatni_nakit_majda.
Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić.

 

 

 

Back To Top
X