kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MAJA MACAR – MAJKA ČETVERO DJECE KOJA OSIM POSLA U STRUCI PAŽNJU JAVNOSTI PLIJENI HOBIJEM KOJI JE PRETVORILA U OZBILJAN POSAO

Maja Macar (37) sa Pala, dipl.ekonomista, zaposlena već 15 godina u Zavodu za zapošljavanje kao Viši stručni saradnik za profesionalno i karijerno informisanje veliku pažnju javnosti skrenula je svojim dodatnim poslom.
Ona je majka četvero djece, odgovorna, kreativna, radoholična, uvijek za rad u timu i snalažljiva ali i neko ko je vrlo ambiciozan, dosljetljiv i uporan.
Naime, Maja je i profesionalni šminker, te je u masi šminkera pronašla način da se izdvoji i uradi nešto drugačije. Pokrenula je školu šminkanja „Našminkaj se sama“, ali veliku pažnju privukla je i videima u kojima pojašnjava sam proces šminkanja i radi recenzije za neke kozmetičke preparate.

-„U svom osnovnom poslu prošla sam brojne treninge i edukacije za vođenje prezentacija i kroz ovaj posao sam stekla vještine vođenja istih i na taj način sam i došla na ideju da krenem u tom smjeru i pokrenem Malu školu šminkanja “Našminkaj se sama” gdje su djevojke učile kako sebe da našminkaju za dan i za noć i kako da pravilno koriste preparativne i dekorativne proizvode. Do sada je školu prošlo 50 djevojaka što individualno, što grupno. Škola je izazvala pozitivne reakcije od strane učesnica, djevojke se interesuju i prolaze i individualne časove… Svaka od njih je došla sa preporukom od neke druge koja je prošla Školu. To znači da to što radimo u Školi zaista ima smisla“ – pojasnila je Maja ističući da se šminkanjem profesionalno bavi od 2015. godine, te da su počeci bili vrlo teški i nesigurni.
-„Nije dovoljno napraviti samo profile na društvenim mrežama, sakupiti što više pratilaca, potrebno je mnogo više. Sjećam se da sam puno, puno lica šminkala besplatno da bih kasnije mogla to i da naplatim… Jednostavno nije vam dovoljna diploma ili certifikat za to nešto što radite. Potreban vam je trud, potrebni su upornost, vježba i dosljednost. I dan danas ne odbijam priliku da neko šminkanje odradim i besplatno, jer uvijek iz neke situacije nešto novo naučim“ – napomenula je Maja čije radove možete pogledati na Facebook stranici Maja MUA
I na Instagram profilu @maja_mua

-„U životu me motiviše moja porodica, moj suprug od kojeg imam neizmjernu podršku i moje četvoro djece koji su mi snaga i vjetar u leđa i kada sve ne ide po planu. Moj životni moto je „If you can dream – you can do it !“ – rekla je Maja koja je ponosna što se uspjela istaknuti iz mase i izgraditi svoj stil.
-„ Uspjela sam da pored ogromne ekspanzije šminkera u malom mjestu budem drugačija i prepoznatljiva po svom stilu. Moj stil šminkanja je zdrav i blistav ten, oči kojima dajem samo notu ljepote koju već posjeduju, nisam šminker koji će vas zamaskirati da vas drugi ne prepoznaju od trepavica i kilograma pudera… Nadam se da će ovakav stil šminkanja uskoro doći i kod nas i da će se cijeniti ono “manje je više” …“ – naglasila je Maja koja će školu šminkanja proširiti i na druge gradove BiH.

-„Smatram da svako može raditi dodatni posao koji ga ispunjava (hobi) i pri tom ostvariti dobit…tj. svaki hobi može s trudom i zalaganjem prerasti u ozbiljan biznis“-poručila je Maja.
A Vi, ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

Back To Top
X