kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MAJA BAJRAMBAŠIĆ – LEPIĆ – „SPOJILA SAM DVIJE LJUBAVI: UMJETNOST I PRODAJU ALI SAM SE MORALA DUPLO PROTRUDITI DA SE DOKAŽEM U „TUĐOJ“ SREDINI“

Novi je dan i ovo je odličan trenutak da vam predstavimo još jednu sjajnu životno-poslovnu i kreativnu priču iz rubrike #Blog  u kojoj Agencija ZEDA već 7 godina predstavlja životno-poslovne priče o ljudima koji imaju zanimljive poslove, hobije, ideje, priče o ljudima koji imaju šta pokazati, čime se pohvaliti i koji mogu nekome biti inspiracija ili motivacija. Danas predstavljamo upravo jednu takvu priču o Maji Bajrambašić – Lepić (33) iz Zenice koja je ekonomista sa višegodišnjim iskustvom u struci. Otkako se udala, preselila se u Maglaj i radila je posao u struci, a potom dobila otkaz zbog aktuelne situacije ali se ponovo zaposlila i danas radi na poziciji ekonomiste u šivačkom preduzeću koje broji preko 70 zaposlenih i šije brendirane haljine za inostrano tržište. Javnosti je poznata kao Maja koja odlično crta, piše poeziju, izrađuje unikatne proizvode tehnikama dekupaža i kao neko kod koga možete kupiti najljepše, ručno rađene poklone.

-„Prijateljstvo sa Senadom Pinjić Hasanić mi je donijelo da pronađem u sebi talenat za crtanje – sasvim slučajno sam nacrtala jedan portret koji se pokazao kao dobar i onda je uslijedio studiranje i tu sam se većinom bavila crtanjem i pisanjem poezije. Pokušaj da radim dekupaž prije 5 godina je isto nastao u društvu i na prijedlog iste prijateljice, ali tada sam tome malo pridavala važnosti. U ovom teškom periodu izazvanom pandemijom ostala sam bez posla i sasvim slučajno u jednom Shopping centru u Jelahu sam ušla u Fedi trgovinu i kupila osnovni materijal za dekupaž. Objavila sam prve radove i odmah su krenule narudžbe. Inače volim prodaju, to je bio moj prvi posao poslije fakulteta i tako sam spojila 2 ljubavi: umjetnost i prodaju. Sasvim slučajno sam došla do ideje pravljenja „orijentalnog seta“ što niko ne radi u mojoj bližoj sredini i time dobila svoj najprodavaniji proizvod. Ubrzo su uslijedile narudžbe iz cijele BiH“ – rekla je Maja čiji asortiman čini:
– Najprodavaniji proizvod orijentalni set koji se sastoji od staklene tegle i drvene tacne,
– kutije za nakit,
– kutije za djecu,
personalizovane četke i tegle za djecu,
– ukrasne saksije sa prirodnim cvijećem koje lično uzgaja (aloja, čuvarkuća i orhideja),
– svijeće u tegli,
– rahle i sve po potrebi i na zahtjev kupca.

-„Ovo je moj hobi jer opet radim u struci, mada slobodno vrijeme nakon posla posvećujem narudžbama i online prodaji kojom se također bavim. Ako bih opet ostala bez posla iskoristila bih neki poticaj za pokretanje biznisa i pokrenula bih vlastiti biznis“ – rekla je Maja koja najavljuje da planira naučiti i tehnike rada sa epoksi smolom.

-„Jako mi nedostaje moj rodni grad i duplo sam se morala potrudit da se dokažem u „tuđoj“ sredini. Imam mnogo ponuda da budem edukator na kreativnim radionicama, a ukoliko se ukaže povoljna prilika, pokrenuću vlastiti biznis“ – otkrila je Maja čije radove možete pogledati na Facebook profilu Maja Bajrambašić Lepić  kao i na istoimenom Instagram profilu.

Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić 

Back To Top
X