kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MAGLAJKA KOJA PRAVI SPECIFIČNE DEKORACIJE ZA KUĆNE I POSLOVNE PROSTORE, REMZIJA MUSTAFIĆ – „U MORU ISTIH,USUDI SE DA BUDEŠ UNIKAT!“

Novi je dan i vrijeme je za promociju priča koje vrijedi čuti, ispričati, podržati i prepričati. Vrijeme je za podršku malih biznisa, vrijeme je za podršku hobija, talentata, zanimljivih ideja, mladih ljudi koji su u nečemu odlični ili neobični. U rubrici #Blog  od 2013. godine Agencija ZEDA podržava sve one koji su u nečemu dobri ili izvrsni, koji su se usudili pokušati ostvariti svoje poslovne ideje, koji su u tome uspjeli, koji su nam otkrili put kojim su išli kako bi došli do svog cilja, a mi ih promovišemo kako bismo im bili dodatna motivacija, ali i ispiracija svima onima koji su razmišljali da se okušaju u nečemu sličnom. Upravo danas donosimo još jednu takvu priču o Remziji Mustafić (30) iz Kopica kod Maglaja koja pravi dekoracije za kućne i poslovne prostore. Ona je na čelu Naše male radionice koja je izuzetno poznata onima koji prate grupe kreativaca i interesuju se za ručno rađene proizvode.
-„Počelo je slučajno prošle godine kada sam došla na ideju da probam nešto drugačije. Većina žena pravi ruže na PVC cijevi, a ja sam odlučila da probam sa drvenim postoljem omotanim vunicom na koji sam fiksirala ruže od dekorativnih salaveta. Izrađujem velike ruže do 130 cm, male ruže u vaznama, korpice, ukrase sa različitim natpisima poput”HOME”, “LOVE”, imena na drvenim kockicama, navlake za jastučiće i druge dekoracije po narudžbi i želji“ – rekla je Remizija koja je konfekcionar tekstila po struci. Ne radi posao u struci, ističe da je 24 h u ulozi majke i kreativca i da je to ono što je ispunjava. Svoje radove promoviše na Facebook stranici Naša mala radionica .
-„Kao svaki kreativac maštam da imam neki svoj kutak gdje će se moji radovi moći pogledati i kupiti, ali i da to bude mala radionica u kojoj će kupci vidjeti i proces proizvodnje“ – otkrila je Remzija.
Pozivamo vas da nam i vi ispričate svoju priču o poslu, hobiju, ideji, želji, nadanju, pokušaju, uspjehu ili ambicijama na čijem ostvarenju radite.
Pozivamo sve one koji imaju interesantne priče koje bi mogle biti nečiji vjetar u leđa, ohrabrenje, savjet, motivacija ili inspiracija da nam se jave i ispričaju nam svoju životno-poslovnu priču. Svi zainteresovani neka pišu na Facebook Agencije ZEDA ili na profil Ajna Hodžić ili neka nam se jave na mail: ajna@zeda.ba

 

Back To Top
X