kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MAGISTAR GRAĐEVINARSTVA, NEJRA TURČINOVIĆ- ISTRAŽUJE KOD, IGRA SE DIZAJNOM I VOLI ILUSTRACIJU. XYZ JE FORMULA NJENIH VJEŠTINA (X-DIZAJN, Y-ILUSTRACIJA, Z-WEB PROGRAMIRANJE)

– Tražim posao u struci ali možda i iz oblasti IT – Crtam od kada znam za sebe – Imam želju napraviti autorsku slikovnicu – Čitam, crtam, pišem, učim. Nikada mi nije dosadno!

Zeničanka Nejra Turčinović (26), magistar građevinarstva još uvijek bez radnog iskustva u struci, u potrazi za poslom za koji se obrazovala radi mnogo toga vrijednog pažnje.
Nejra sebe opisuje kao organizovanu, odgovornu, maštovitu, kreativnu, sanjarku i neko je ko je veliku pažnju javnosti privukao Tefterićima. Radio se o bookmarksima sa ilustracijama poznatih ličnosti koje ona crta. Tefterići su svjetlost dana ugledali prije dvije godine.

-„Ono što radim jeste ilustracija, grafički dizajn, web programiranje i sl. Crtam od kada znam za sebe, ali prije dvije godine sam došla na ideju da spojim ugodno s korisnim i od bookmarksa napravim brend“- rekla je Nejra koja je u svojoj zamisli i uspjela.
Tefterići se mogu pogledati na web stranici www.tefteric.com, Facebook stranici Tefterić  kao i na Instagram profilu @tefteric_bookmarks , a dostupni su za kupiti i u Buybook d.o.o. knjižari u Sarajevu kao i u Kutcha Concept Store-u.

Ona je neko ko s radošću uči i primjenjuje nova znanja. Završila je kurs Web programiranja i zaplovila u svijet web dizajna.
-„Radila sam ilustracije za knjigu bajki „Još je jutro puno snova“ koju je izdala Gradska biblioteka Zenica. Trenutno sam i u timu Kontax d.o.o. agencije za promociju, dizajn i programiranje kao grafički i web dizajner. Također sam i član Škole fotografije, a i volontiram u biblioteci (uglavnom dječije radionice čitanja i crtanja). Volim da radim i stop motion videa koja koristim za reklamu tefterića, a i zabavu – rekla je Nejra koja svoj portofolio svako malo nadopunjuje, a koji možete pogledati na www.nejra.xyz.

-„Svaki dan čovjek nauči nešto novo, pa tako i ja. Čitam, crtam, pišem, učim. Nikada mi nije dosadno. Svaki dan treba nešto konstruktivno odraditi, nešto što se može vidjeti, osjetiti! – naglasila je Nejra koja je vječiti optimista i čiji je moto: „Radi ono što voliš, uloži svu pažnju i ljubav u to i život će postati zabavniji i lakši!“

Mnogo je stvari na koje može biti ponosna, a naročito na to što je magistrirala na Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici na odsjeku Građevinarstvo u roku kao i na tefteriće koji se prodaju i u Sarajevu u Buybooku. Veliki je uspjeh i to što je radila ilustracije za knjigu bajki „Još je jutro puno snova“ koja je promovisana u Gradskoj biblioteci na 65. rođendan biblioteke.

-„Planovi za budućnost uključuju prvenstveno pronalazak posla u struci (možda i iz oblasti IT), promovisanje Tefterića u gradu i okolini, uređivanje portfolia – saradnja s klijentima, jačanje i širenje Kontax agencije zajedno s timom kao i promovisanje i aktivnije djelovanje u Školi fotografije. Što se tiče ilustracije nastaviću crtati, imam želju napraviti autorsku slikovnicu pa i više njih“ – otkrila je Nejra.

Osim galerije fotografija, možete pogledati i ostale tefteriće na videu https://vimeo.com/320921695

 

PHOTO CREDITS: Nejra Turčinović i Dijana Muminović
A Vi, ako do sada niste kliknuli like na našu stranicu, učinite to sada klikom OVDJE.

 

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

Back To Top
X