kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

STANAR BIZNIS INKUBATORA ZENICA,„LES DIZAJN“ – “ŽELIMO POSTATI LIDER NA BH. TRŽIŠTU!”

Od 2006. godine do danas Biznis inkubator Zenica je mjesto koje se može pohvaliti da je omogućilo mnogim danas, već poznatim preduzećima, da načine svoje početne korake u biznisu baš onda kada im je bilo najpotrebnije, na samom početku.
Biznis inkubator Zenica mjesto je na kojem su brojne poslovne ideje postale stvarnost i vremenom se razvile do mjere da su spremne opstati i po tržišnim uslovima. Preduzeća koja započnu svoje poslovanje u Biznis inkubatoru Zenica i razviju se, te opstanu je više od 90 % što je izuzetno pozitivno. Postoje i oni koji su svoje prvobitne ideje prilagodili i modifikovali u nešto što im se pokazalo kao bolja opcija. ZEDA je ponosna na činjenicu da je vrlo malo onih koji su svoje biznise ugasili i nisu pokušali opet.
ZEDA u saradnji s Gradom Zenicom kroz različite mehanizme i načine podrške nastoji olakšati poslovanje onima koji prolaze proces inkubiranja, te iz godine u godinu poboljšava poslovni ambijent. Proces inkubiranja traje pet godina, a mnogi su se razvili mnogo brže, te im više nije bila potrebna podrška i svoje poslovanje su nastavili bez Agencije ZEDA.
Jedan od korisnika Biznis inkubatora Zenica koji je prije 9 mjeseci započeo svoju poslovnu ideju u Biznis inkubatoru Zenica je proizvodni obrt „LES dizajn“ na čijem je čelu Mesud Joldić.
„Les dizajn“ proizvodi pločasti namještaj i namještaj od punog drveta s naročitim naglaskom na kuhinjski namještaj.
Joldić, stolar po struci, proveo je dugi niz godina radeći u tvornicama namještaja gdje je stekao potrebno znanje i iskustvo, te je prepoznao da je došlo vrijeme da samostalno pokrene biznis.

-„Prepoznali smo da je Biznis inkubator Zenica kojim upravlja Agencija ZEDA odlična prilika za razvijanje biznisa. Svakom početniku je vrlo značajna početna cijena stanarine pa nam je vrlo značajno to što je stanarina subvencionirana od strane Grada Zenice i cijene nisu komercionalne. Također, od velikog značaja je podrška Agencije ZEDA kao i informacije koje dobijamo od Agencije ZEDA o obukama, seminarima, sajmovima, javnim pozivima i dostupnim grant sredsvima“ – rekao je Joldić čije je preduzeće jedno od 40 stanara Biznis inkubatora Zenica. Broj stanara u Inkubatoru se mijenja, jedni odlaze i nastavljaju poslovanje po tržišnim pravilima, a drugi dolaze i tek započinju realizaciju svojih poslovnih ideja sve dok se dovoljno ne razviju da mogu samostalno nastaviti poslovanje.
-„Iako tek na početku, možemo se pohvaliti da smo u kratkom vremenskom periodu stekli mnogo zadovoljnih klijenata. Većinu radova izvodimo ručno, a ne mašinski, pa smo samim tim drugačiji od drugih koji se bave istim poslovima i svakom djeliću namještaja pristupamo sa puno pažnje i preciznosti“ – otkrio je  Joldić.
Iako tek na početku, „Les dizajn“ je već sklopio brojna partnerstva i ostvario saradnju sa drugim preduzećima pa je upravo to bio put da njihovi proizvodi zauzmu mjesto i na inostranom tržištu.
-„Naročito sam ponosan što su naši proizvodi u saradnji sa partnerima pronašli klijente i na inostranom tržištu, naročito holandskom i nadam se da ćemo u budućnosti intenzivirati tu saradnju, povećati izvoz, kupiti potrebne mašine, te omogućiti zapošljavanje novih radnika. „Les dizajn“ će postati preduzeće koje će biti među 5 najrazvijenih u BiH u oblasti u kojoj djelujemo i naporno ćemo raditi da taj cilj ostvarimo“ – istakao je Joldić čije proizvode možete pogledati na Facebook stranici Namještaj po mjeri – Joldić  ili lično u Biznis inkubatoru Zenica, na adresi: Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb.
Ovo je još jedna pozitivna poslovna priča u kojoj smo predstavili one koji su krenuli putem ostvarenja svojih snova i hrabrim koracima realizacije svojih poslovnih ideja.

Iz mjeseca u mjesec sve je više onih koji svoju poslovnu ideju žele realizovati u Biznis inkubatoru Zenica, a ZEDA i Grad Zenica rade na projektima koji će omogućiti proširenje kapaciteta Inkubatora, a samim tim će doprinijeti povećanju šansi onima koji žele kreirati radno mjesto sebi i drugima.
I za put od hiljadu milja potreban je prvi korak…

Back To Top
X