kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

LAMIA PERATOVIĆ: „RUČNI RADOVI OSLIKAVAJU ČOVJEKOVU DUŠU!“

Agencija ZEDA je u rubrici #Blog do sada objavila više od 800 priča o mladim ljudima koji su imali priču koju je vrijedilo čuti, prepričati, izanalizirati i podržati. Toliko je priča sličnih, a apsolutno različitih. Različiti životni putevi, specifične okolnosti, drugačiji ciljevi, zanimljivi hobiji, neobični poslovi, uspjesi vrijedni svake podrške i gromoglasnog aplauza. Mnogo toga smo podijelili s vama jer ste nam vi dali priliku da čujemo vašu priču i podijelimo je s drugima. Ne bismo ni znali čega se sve ljudi mogu dosjetiti, koliko snalažljivi mogu biti, koliko dosjetljivi, kreativni i uporni da nam upravo vi niste sve to kroz više od 800 priča ispričali. Naš put je dug jer mnogo je vas na koje možemo biti ponosni i čije priče treba ispričati jer vaše ideje i vaše priče sutra mogu biti podstrek nekome da se okuša u onome u čemu ste vi već napredovali. Svaki profesionalac u jednom trenutku je bio početnik. Ne možemo znati za šta smo sve talentovani ako se ne ohrabrimo da nešto pokušamo. Mnogo je različitih hobija, profesija, interesovanja, a mi vam u nastavku donosimo još jednu zanimljivu i kreativnu priču. 😊

Lamia Peratović (23) iz Zenice, studentica četvrte godine Metalurško-tehnološkog fakulteta, odsjek: Hemijsko inženjerstvo na UNZE, jedna je od onih koji su svoju kreativnu nit vješto protkali hobijem na koji niko ne ostaje ravnodušan. Prije godinu dana Lamia je počela izrađivati svadbene dekoracije (kićenice za svatove, dekoracije za auta, bidermajere od satenskih ruža i od umjetnog cvijeća, cvijetne aranžmane za ukrašavanje enterijera) i vrlo brzo dobila prve ozbiljne narudžbe. Kako kaže, ovo je hobi kojim se s užitkom bavi u slobodno vrijeme ali i od kojeg se može zaraditi novac.
-„Uvijek sam voljela ručni rad, izrađivati nešto vlastitim rukama i nešto što se vidi nakon određenog vremena, poput pletenja, šivenja, pa i izrade kićenica. Ručni radovi dijelom oslikavaju čovjekovu dušu“ – rekla je Lamia.
Ona je radoznala, uporna, optimistična i vesela, te se trudi pozitivno razmišljati i uvijek  težiti ka dobrom i veselom raspoloženju. Čak i onda kada sve ne ide po planu motiviše je misao da će se naporan rad i trud uvijek isplatiti.


Nakon završetka studija planira tražiti posao u struci, ali i nastaviti baviti se izradom svadbenih dekoracija.
-„U fokusu mi je pronalazak posla u struci ali težiti ću ka usavršavanjem i sticanjem novih znanja i vještina u mom hobiju“ – rekla je Lamia čije proizvode možete pogledati na Facebook stranici Svadbene kićenice Zenica
Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

Back To Top
X