kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Kreditno-jamstveni fond za MSP i ostale samostalne privredne djelatnosti

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavljuje Javni poziv za kreditno-jamstveni programa za mikro, mala i srednja preduzeća, obrte i ostale samostalne privredne djelatnosti na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Cilj programa je pružanje podrške pokretanju novih poslovnih aktivnosti, rastu i razvoju postojećih mikro, malih i srednjih poduzeća, obrta i ostale samostalne privredne  djelatnosti, povećanju konkurentnosti, integraciji inovacija u poslovanju i očuvanju postojećeg stepena zaposlenosti, te kreiranje novih radnih mjesta.

Program osigurava lakši pristup kreditnim sredstvima za mikro, mala i srednja poduzeća, obrte i ostale samostalne privredne djelatnosti u svim privrednim sektorima, osim za djelatnosti koje su navedene u Poglavlju 1. pod e), ovog Programa. Sredstva su namijenjena mikro, malim i srednjim preduzećima, obrtima i ostale samostalne  privredne djelatnosti kako je opisano u Poglavlju 3. ovog Programa, a koji imaju otežan pristup kreditnim sredstvima zbog većeg rizika, izazvanog poremećajima likvidnosti i/ili nedostatku adekvatnog kolaterala.

Javni pozive i popis banaka s kojima je potpisan ugovor:

– KREDITNO-JAMSTVENI FOND MMSP

– KREDITNO-JAMSTVENI FOND OBRT

– POPIS BANAKA ZA REALIZACIJU KREDITNIH SREDSTAVA

 

 

Izvor: https://www.fmrpo.gov.ba/kreditno-jamstveni-fond-za-msp-i-obrte/

Back To Top
X