kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Konkurs za dodjelu granta, održivi razvoj

Organizacija One Young World poziva kandidate iz cijelog svijeta da se prijave za takmičenje za Nagradu za klimatsku pravdu Mary Robinson. Takmičenjem se podržavaju mladi lideri koji stoje iza inovativnih i uticajnih inicijativa u borbi protiv klimatskih promjena i za očuvanje Zemlje budućim generacijama.

OBLAST:
Održivi razvoj

OPIS
Iznos nagrade/granta kojim se podržava najbolji projekat je 4,000 funti. Dobitnicima granta su plaćeni svi troškovi učešća na Samitu OneYoung World u Minhenu, 2021. godine.

USLOVI
Da bi se prijavili za učešće u takmičenju, kandidati moraju imati između 18 i 36 godina i zauzimati lidersku poziciju u organizaciji koja se bavi projektima u oblasti klimatskih promjena. Projekat se mora odnositi na klimatske promjene, s posebnim akcentom na balansiranje potreba budućih generacija. Projekti moraju biti jasno povezani sa više od 7 principa klimatske pravde: poštovanje i zaštita ljudskih prava, podržavanje prava na razvoj, ravnomjerna raspodjela dobiti i opterećenja, osiguranje participativnih odluka o klimatskim promjenama, rodna ravnopravnost, itd.

NAČIN PRIJAVE
Zainteresovani kandidati su u obavezi da popune elektronski aplikacioni formular putem sledećeg linka: https://www.oneyoungworld.com/mary_robinson_climate_justice_award_2020_application

 

ROK ZA PRIJAVU:
23. jul 2020. godine

Detaljnije na: https://www.oneyoungworld.com/mary-robinson-climate-justice-award-2020

Izvor: https://mladiinfo.me/konkurs-za-dodjelu-granta-odrzivi-razvoj/

Back To Top
X