kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Konkurs za djecu u okviru kampanje Ostani doma

Kao podršku kampanji „Ostani doma”, Zavod za metrologiju 18. marta pokreće kreativni konkurs pod nazivom „Mjerioci u kuhinji” namjenjen djeci uzrasta do 15 godina. Konkurs će trajati do 31. marta 2020. godine, a najkreativnije učesnike očekuju nagrade.

 

OBLAST
Kreativnost

 

OPIS
U okviru konkursa djeca ili njihovi roditelji mogu da od kuće prave video zapise u kojima, na primjer, djeca mjere masu i/ili zapreminu namirnica ili pomažu u pravljenju kolača, palačinki, mafina i sl. Uz zabavu, istovremeno bi djeca učila o, na primjer, mjernim jedinicama kilogram, litar, kao i manjim mjernim jedinicama gram, mililitar i njihovoj upotrebi u kuhinji”. Zavod za metrologiju ovim konkursom želi da doprinese akciji „Ostani doma” i sprječavanju širenja korona virusa, odnosno da podstakne sve da poštuju mjere i preporuke zvaničnih nadležnih institucija i tako čuvaju zdravlje. Učešćem na konkursu djeca mogu vrijeme koje provode kući ispuniti zabavnim sadržajem i ujedno naučiti više o mjerenjima mase ili zapremine. Dostavljene video zapise će Zavod objaviti i na svojim nalozima na društvenim mrežama uz hashtag-ove: #ostanidoma #pomocukuci, #mjeriociukuhinji, #porodicnametrozabava i #metrologijaukuhinji. I učesnici konkursa mogu video zapise koje dostave Zavodu i sami postavljati na svojim nalozima na društveniim mrežama uz navedene hashtag-ove.

 

USLOVI
Nema uslova

 

NAČIN PRIJAVE
Za učešće na konkursu potrebno je Zavodu za metrologiju poslati video zapis u trajanju do minut, naziv i kratki opis videa, kao i ime i prezime i kontakt telefon pošiljaoca na email: mjeriociukuhinji@gmail.com

 

ROK ZA PRIJAVU
U toku

Detaljnije: https://metrologija.me/

Back To Top
X