kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

#kaktus2021: Raspisan konkurs za intergisane kampanje u oblasti medijske, informacione i digitalne pismenosti!

Marketing mreža, u saradnji sa Propulsionom, raspisuju veliki regionalni konkurs za najbolje primjere integrisanih kampanja koje za temu imaju medijsku, informacionu i digitalnu pismenost. Pet najboljih primjera dobre prakse biće predstavljeni na 7. festivalu integrisanih komunikacija KAKTUS 2021, koji će biti održan 2. i 3. novembra u Beogradu.

Mediji i digitalni svijet mijenjaju se iz dana u dan, pa je logično da i svi mi moramo da pratimo te promjene kako bismo bili „u toku“. Važno je da razmišljamo o tome ko plasira određeni sadržaj i zbog čega, kao i da uvijek vodimo računa da naše riječi, poruke ili fotografije utiču na razmišljanje i akcije drugih ljudi.

Novo doba nametnulo je potrebu za različitim vrstama pismenosti, s obzirom na to da sama vještina čitanja i pisanja nije dovoljna. Na taj način indetifikovana je neophodnost da se razvijaju vještine i u drugim oblastima života kao što je sfera medija, informacija, vijesti, digitalnih alata, filma, vizuelnih poruka, finansija, zdravlja itd.

Medijska i digitalna pismenost smatraju ključnim vještinama XXI vijeka, s toga ove godine i KAKTUS festival želi da uključi ovu temu u svoj program i ukaže na važnost ove oblasti.

Na konkursu mogu da učestvuju sva pravna lica (marketinške i PR agencije, komunikacione organizacije i organizacije civilnog društva, kompanije, organizacije, produkcijske kuće, dizajn studiji, itd.) iz cijelog regiona (Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, BiH, Hrvatska i Slovenija).

Na konkurs mogu biti prijavljene isključivo integrisane kampanje za čiju realizaciju je korišteno minimum tri kanala/alata komunikacije (multi-channel – TV oglas, radio oglas, PR, print oglas, BTL, event, direktni marketing, društvene mreže, mobilne aplikacije itd), a koje za temu imaju medijsku, informacionu i digitalnu pismenost, kao i CSR kampanje čiji je cilj bio medijska, informaciona i digitalna pismenost.

Konkurs je otvoren do 8. septembra, a prijave su besplatne.

Više informacija i prijave na sajtu https://kaktus.rs/medijska-pismenost/

 

Preuzeto: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X