kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

JOŠ JEDNA GENERACIJA STUDENATA USPJEŠNO OKONČALA PRAKSU U AGENCIJI ZEDA

U proteklih nekoliko sedmica, grupa studenata treće godine Politehničkog fakulteta UNZE je obavila praksu u Agenciji ZEDA.

Kao i svih godina do sada, studenti su se upoznali sa svim sektorima i oblastima u kojima Agencija djeluje, te su posjetili nekoliko preduzeća u kojima su se upoznali sa njihovim djelatnostima, opremom kojom raspolažu, procesima proizvodnje i sl.

„Studentima prezentujemo ono što radimo i ono što će oni raditi u budućnosti. Prezentovani su im svi naši odjeli i procedure, te način rada. Tokom prakse su posjetili preduzeća u kojima će možda već po okončanju studiranja raditi, te steći prvo radno iskustvo. Također, ovo je bila prilika da se empirijski upoznaju sa onim što su na fakultetu učili. Nekoliko njih je već najavilo da će učestvovati na kursevima koje organizujemo za sticanje novih vještina, jačanje kompetencija i ekonomsko osnaživanje. Uvijek nam je zadovoljstvo biti domaćin mladim ljudima koji su željni znanja, novih informacija i poslovnih izazova“ – rekli su iz Agencije ZEDA.

Ovo je već tradicionalna aktivnost koju UNZE u saradnji sa Agencijom ZEDA realizuje u ovom periodu.

Sretno studentima i da čim prije iskoristite diplome i dobijete posao u struci.

 

Back To Top
X