kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Javni poziv za učešće u YEP Inkubatoru poslovnih ideja Grad Zenica

Javni poziv za učešće u YEP Inkubatoru poslovnih ideja Grad ZenicaInvesticijska fondacija IMPAKT Sarajevo i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlada Švicarske, a koji je tokom 2018. i 2019. godine u saradnji sa 32 lokalne zajednice u BiH realizirao YEP inkubator poslovnih ideja u kojem je podržano osnivanje 120 novih poslovnih poduhvata širom BiH, nastavlja realizaciju aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju preduzetništva i očuvanju radnih mjesta u obrtima i malim preduzećima, a u saradnji sa lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini. Više informacija o YEP inkubatoru poslovnih ideja dostupno je na www.impakt.ba
U sklopu zajedničke saradnje između Investicijske fondacije IMPAKT i Grada Zenica na realizaciji YEP inkubatora poslovnih ideja 2020 već se realizuje program mentorske i savjetodavne podrške za postojeće obrtnike i preduzetnike kako bi im se pružila podrška u savladavanju negativnih posljedica COVID 19 pandemije i normalizacija poslovanja.
Predmetni Javni poziv raspisuje se u svrhu prijava za učešće u programu razvoja preduzetništva YEP inkubator poslovnih ideja 2020.

Ciljne grupe:
• Nezaposleni;
• Zaposleni koji bi željeli da pokrenu vlastiti posao;
• Organizacije civilnog društva, zainteresovane za angažman u oblasti socijalnog preduzetništva
• Vlasnici postojećih biznisa koji je registrovan do 12 mjeseci od dana objavljivanja javnog poziva zainteresovani za razvoj preduzetničkih vještina i realizaciju poslovne ideje o proširenju poslovanja (novi proizvodi/usluge, izlazak na inostrana tržišta i sl.). Dopunske djelatnosti nisu prihvatljive izuzev u slučaju da realizacija poslovne ideje podrazumijeva prelazak u osnovnu i/ili dodatnu djelatnost.

Prijave na odgovarajućem prijavnom formularu podnose se najkasnije do 24.07.2020. godine. Prijavni formular je moguće preuzeti elektronski, na zvaničnoj web stranici http://www.zenica.ba/ ili lično na Info pultu Grada Zenica.

Više informacija moguće je dobiti u Službi za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenica, ulica Trg BiH 6, na telefon 032 44 76 93.
ili pak putem e-mail-a masa.skrbic@zenica.ba ili na broj telefona: 033 202 043 kao i e-mail-a info@impakt.ba.
U svrhu adekvatnog informisanja o programu, Investicijska fondacija IMPAKT i Grad Zenica organizirati će prezentaciju programa YEP inkubator poslovnih ideja koja će se održati 03.07.2020. godine u Velikoj Sali Grada Zenica na adresi Gradske uprave Trg BiH 6, 72 000 Zenica, sa početkom u 10.30 h, te se ovim putem pozivaju svi zainteresirani građani da prisustvuju radionici odnosno prezentaciji.

 

Javni poziv

Prijavni formular

 

Izvor: www.zenica.ba

Back To Top
X