kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Javni poziv za projektne prijedloge – Challenge to Change

Pozivamo sve privredni subjekti iz Bosne i Hercegovine i Švedske sa inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH, da po četvrti put apliciraju za bespovratna sredstva iz Challenge fonda.

Fond raspolaže ukupnim iznosom od oko 3 miliona eura, a indikativni iznos sredstava u okviru četvrtog poziva je 800.000 eura.

Ko može aplicirati:
– startup-i, koji su registrovani najmanje 6 mjeseci, a najduže dvije godine – mogu dobiti maksimalno grant od 10.000 eura
– privredni subjekti do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine mogu dobiti grant do maksimalo 30.000 eura.

Aplikanti moraju obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta.

Period implementacije projekta je maksimalno 12 mjeseci.

Sve prijave na javni poziv biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterija: inovativnost poslovne ideje, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist.

Aplikacije se podnose isključivo u elektronskoj formi.

Samo aplikacije dostavljene putem elektronske forme će biti uzete u razmatranje, dok se štampane aplikacije ili aplikacije dostavljene mail-om neće razmatrati.

Rok za podnošenje aplikacija je 16. juli 2019. godine do 16:00 sati.

Dodatne informacije i upute za apliciranje možete pronaći na web stranici programa:
https://www.c2c.ba/bs

 

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to Change – C2C koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u BiH, a koji kroz četiri godine provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska. Projektom je planirano ukupno pet javnih poziva. U okviru prva dva podržano je 58 privrednih subjekata iz BiH i Švedske ukupnim iznosom granta od 1,3 miliona eura. Realizacijom ovih projekata omogućeno je otvaranje 300 novih radnih mjesta. U toku je proces ugovaranja sa 50 privrednih subjekata čije su projektne ideje odobrene u okviru trećeg javnog poziva.

Back To Top
X