kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Javni poziv za dostavljanje radova za izbor najbolje priče o građanskom aktivizmu u periodu 2017 – 2019.

JAVNI POZIV za dostavljanje radova za izbor najbolje do sada neobjavljene priče koja ilustruje uspješno okupljanje građana i udruženo djelovanje unutar zajednice u cilju rješenja određenog problema – tj. “uspeh građanskog aktivizma”. Javni poziv za dostavljanje radova je otvoren do 28.02.2020. godine.

Aktivni pojedinci u svakom društvu dragocjeni su, kada se udruže donose opšti napredak i korist širem krugu ljudi iz svog okruženja. Bili ste učesnik ili svjedok građanske akcije koja je donijela određeno poboljšanje ili riješila konkretan problem u vašoj lokalnoj zajednici. Vješti ste sa riječima. Pretočite svoje iskustvo u priču, motivišite i druge da se pokrenu i donesu promijenu u svoju lokalnu zajednicu.

Pokažite kako zajednički naporu mogu prevazići prepreke i nemogućnost pojedinaca da svojim djelovanjem riješe problem.

Budite inspiracija drugima, podijelite vašu priču i osvojite vrijedne nagrade. U ovom ciklusu, nagradićemo 3 najbolje ispričane priče, robnom nagradom u protuvrijednosti 1.000 KM. Nagrada može biti u vidu opreme koja će pomoći grupi ili pojedincu da u budućnosti još efikasnije radi na rješavanju problema u zajednici (računar, laptop, projektor, kamera, štampač, isl), a po izboru nagrađenog autora.

Na Javni poziv se mogu prijaviti radovi koji nisu objavljeni na nekom od web (internet news) portala, printanom ili elektornskom mediju. Radovi se dostavljaju e-mailom na adresu euresurs@gmail.com, sa naznakom “Nagrada za najbolju priču o građanskom aktivizmu“. Uz dostavljen rad (priču), prijava treba da sadrži podatke o autoru (ime i prezime, mjesto stanovanja i kontakt podaci), te fotografije ili ilustracije koje su u vezi sa temom dostavljenog rada (ukoliko postoje).

Kompletan tekst javnog poziva preuzmite na: https://www.mreza-mira.net/vijesti/takmicenja-nagrade/poziv-za-dostavljanje-radova-za-izbor-najbolje-price-o-aktivizmu/

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X