kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Javni poziv za dostavljanje koncepta projektnih prijedloga za podršku razvoju poduzetništva žena

Minimalan iznos bespovratnih finansijskih sredstava koja mogu biti odobrena za pojedinačni projekat je 30.000 KM, a maksimalni iznos je 45.000 KM

U okviru projekta Evropski akt o malom biznisu kao okvir strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH, Eda – Agencija za razvoj preduzeća iz Banje Luke raspisala je javni poziv za dostavljanje koncepata projektnih prijedloga za podršku razvoju poduzetnistva žena putem bespovratnih finansijskih sredstava (grantova) iz Mehanizama za podršku implementaciji strategija razvoja malih i srednjih preduzeća.

Koncepte projektnih prijedloga mogu dostaviti udruženja građana i fondacije, poslovna udruženja, privredne komore i razvojne agencije.

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih finansijskih sredstava za ovaj javni poziv je 90.000 KM. Minimalan iznos bespovratnih finansijskih sredstava koja mogu biti odobrena za pojedinačni projekat je 30.000 KM, a maksimalni iznos je 45.000 KM. Sredstva mogu biti korištena za realizaciju projekata koji doprinose razvoju poduzetnistva žena.

 

Krajnji rok za prijem prijava je 15. februar 2019. godine, do 15 sati. Javni poziv s detaljnim informacijama i obrascima dostupan je na linku: https://edabl.org/wp-content/uploads/2018/12/Javni-poziv-SBA-u-BiH-21.12.2018.-2.pdf.

Projekt Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH, finansira Sida putem Ambasade Švedske u BiH.

Ključna ideja projekta SBA u BiH je korištenje i prilagođavanje Akta o malom biznisu (i Indeksa politika za MSP) kao zajedničke metodološke osnove za harmonizaciju strateškog okvira za MSP u BiH, obuhvatanjem svih faza razvoja politika (planiranje, implementacija, M&E, revizija) i omogućavanjem/ olakšavanjem interakcije ključnih aktera.

 

Ključni učesnici projekta su: Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH, Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Odjeljenje za ekonomski razvoj, sport i kulturu Brčko distrikta, dvije jedinice lokalne samouprave.

 

Izvor: http://business-magazine.ba

Back To Top
X