kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

IVANA PAVLOVIĆ – STUDENTICA SA BROJNIM PRIZNANJIMA IZ OBLASTI UMJETNOSTI, PLANOM ZA ORGANIZOVANJE SAMOSTALNE IZLOŽBE I ŽELJOM ZA VLASTITIM ATELJEOM

Različiti hobiji, neobični poslovi, interesantna iskustva o obrazovanju ili zaposlenju u inostranstvu, prekvalifikacije, dokvalifikacije, pronalazak alternativnih poslova čekajući posao u struci, osvojene nagrade, medalje i pehari, kreiranje radnog mjesta sebi i drugima, pretvaranje hobija u posao, samo su neke od tema koje smo u ovih 7 godina otkako postoji rubrika #Blog  na stranici Agencije ZEDA predstavili i ispromovisali. Blog je prilika da svoje priče ispričaju svi oni koji se imaju čime pohvaliti, koje treba ispromovisati, podržati i predstaviti širim narodnim masama. Danas  predstavljamo  Ivanu Pavlović (21) iz Banja Luke, studenticu Akademije umjetnosti u Banjoj Luci koja se u slobodno vrijeme bavi crtanjem i prodajom portreta.
-„Upisala sam grafiku, tako da sam tome najviše i posvećena. Radim linorez, meku prevlaku, bakropis, ali pored toga svakodnevno mnogo volim da crtam, slikam i fotografišem. Ono što mi zaista pruža zadovoljstva pored fakulteta, jeste da usrećim nekoga divnim portretom voljene osobe. Volim zadatak pronalaženja karaktera i ostavljanja nekog svog pečata, a isto tako volim vidjeti srećnog kupca“ – otkrila je Ivana koja najčešće koristi grafit ili tuš i pero.

-„Osnova svakog rada je dobar crtež i tu najviše volim da koristim grafit ili tuš i pero. Potom da od njih stvaram grafike. Također, mnogo mi je zanimljiv i kolaž“ – rekla je Ivana koja crta još od djetinjstva.
-„U posljednje vrijeme sam počela da lijepo zarađujem od prodaje portreta. Ali posebno mi je drago da se i neke od mojih grafika mogu pogledati i kupiti u radnji „Uramnjivanje Popović“ u Banjoj Luci“ – naglasila je Ivana naročito ponosna na osvojenu nagradu Akademije umjtnosti u Banja Luci.
-„Zaista sam ponosna na nagradu za „Najbolje realizovan rad u tehnici visoke štampe“ od strane Akademije umjetnosti u Banjoj Luci. Također, tu su i konkursi na kojima su prošli moji radovi:
Bijenale umjetnosti i minijature u Bosni i Hercegovini 2019. (,,Izvor 68“, tuš i pero/kist)
Međunarodno takmičenje Konstrantin Veliki u Nišu 2020. (,,Sjećanje“ i ,,Prijatelj“, linorez)
Grafički kolektiv Mala grafika u Beogradu 2020. (Bez naziva, dva rada u mekoj prevlaci)
Željela bih, kada za to dođe vrijeme, imati svoju samostalnu izložbu“ – naglasila je Ivana koja po okončanju fakulteta želi napraviti svoj mali atelje i stvarati, te mnogo putovati.
Njene radove možete pogledati na Instagram profilu @ivana.pavlovic  kao i na @portreti_bl 

Pozivamo vas da nam i vi ispričate svoju priču o poslu, hobiju, ideji, želji, nadanju, pokušaju, uspjehu ili ambicijama na čijem ostvarenju radite.
Pozivamo sve one koji imaju interesantne priče koje bi mogle biti nečiji vjetar u leđa, ohrabrenje, savjet, motivacija ili inspiracija da nam se jave i ispričaju nam svoju životno-poslovnu priču. Svi zainteresovani neka pišu na Facebook Agencije ZEDA ili na profil Ajna Hodžić ili neka nam se jave na mail: ajna@zeda.ba

Back To Top
X