kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

IVANA MEDIĆ – SARAJKA VJEŠTA S KISTOM U RUCI

Ivana Medić (38) iz Sarajeva, špediter/deklarant po struci, jedna je od onih koji već dugi niz godina ne radi posao za koji se obrazovala. Pronašla je alternativu i posvetila se umjetnosti. Nije pogriješila jer je širom BiH ali i regiona poznata po svojim slikama koje najčešće radi uljem ili akrilom na platnu.

-„Do unazad deset godina radila sam posao u struci. Međutim, odlaskom na porodiljsko bolovanje završila se i moja karijera u preduzeću. Slikarstvo je moja velika ljubav, a ostavši bez posla znala sam da se jednostavno moram početi baviti nečim. Tako da je malim koracima krenulo sve. Hobi je prerastao u nešto više, čemu sam vrlo posvećena“ – rekla je Ivana ističući da je veliki pozitivac.
-„Mislim da nema većeg optimiste od mene. Možda nekim ljudima koji me okružuju idem na živce koliki sam optimista. Moj životni moto je: Iz svake situacije izvuci najbolje što možeš“ -rekla je Ivana koja osim umjetničkih slika, izrađuje i dekorativne proizvode za vjenčanja kao što su oslikane čaše za mladence i kumove, kutije za burme, škrinjice za darivanje mladenaca, drvo otisaka kao knjiga gostiju i sl. koji se mogu pogledati u nekoliko salona sa vjenčanicama u Sarajevu i šire.
-„Ne bih mogla sebe zamisliti sada u nekom poslu koji nema veze sa kreativnim radom. Ovo je u početku bio hobi ali je sada puno više od toga“ – rekla je Ivana čije slike možete pogledati na Facebook profilu Ivana Medić 

-„Jedan od planova za budućnost je registracija obrta ili nešto slično čime bih mogla ozvaničiti svoj posao i na taj način proširiti broj ljudi koji bi čuli za mene i moje radove“ – otkrila je Ivana koja će na taj način imati i prostor za stalno izlaganje svojih radova ali i proširiti ponudu na oslikanu odjeću i ženske tašne. U svemu joj veliku podršku pruža porodica, a naročito je raduju kupci koji se iznova vraćaju.
-„Kada vidite na nečijem licu ono iskreno oduševljenje sve ono ružno pada u vodu.
Ne bih mogla izdvojiti samo jednu sliku ili jedan projekat na koje sam ponosna,ali definitvno sam najponosnija na one radove koje sam radila za odredjene prilike, rođendane, godišnjice i sl. Nema ništa ljepše nego kad na taj način postanete dio jedne lijepe priče“ – rekla je Ivana.
Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

Back To Top
X