kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

IVANA BRADAŠEVIĆ – PROFESORICA KOJA OD PAPIRIĆA PRAVI ČUDA

Ivana Bradašević (31) iz Modriče, diplomirani ekonomista-menadžer turizma i profesor fizike i matematike, trenutno bez posla u struci, javnosti je poznata po svojim kreativnim radovima koje pravi takozvanom quilling tehnikom.
Svijećnjaci, slike, kutije za nakit i uspomene, kutije iznenađenje i albumi za uspomene samo su dio njenog asortimana.
-„Ovaj posao, bolje reći hobi, zaista me odmara. Mislim da se od papirića čuda mogu napraviti“ -rekla je Ivana koja je radila kao nastavnica u osnovnoj školi i ponovo je u potrazi za poslom u struci.
“Najponosnija sam kada udjem u učionicu i đaci me dočekaju sa osmijehom. Voljela bih da nađem stalan posao u struci“ – napomenula je Ivana.
Svoje prve kreativne radove je poklanjala i radila za prijatelje i drage ljude, a kako se dobar glas daleko čuje, narudžbe su počele pristizati jedna za drugom pa je napravila i Facebook stranicu Izrada slika quilling tehnikom  na kojoj možete pogledati neke od njenih radova.
Uporna, ambiciozna, vesela, radoznala i tvrdoglava ističe da kroz život korača hrabro i da se uvijek vodi tim da poslije kiše dođe sunce.
Kako sebe vidi u učionici i sa djecom, njen hobi može rezultirati i kreativnim radionicama koje će organizovati za djecu koju će naučiti quiling tehnici.
„Mnogo toga imam u planu ali bez obzira na posao u struci, nastaviću se baviti kreativnim radom jer je to dio mene. Svakako sam uvijek spremna svoje znanje dijeliti sa drugima pa tako i kada je riječ o kreativnim radionicama, djeca mogu računati na mene. U periodu dok ne radim više ću se posvetiti ovoj tehnici i izradi naručenih predmeta, a kada ispred mene ponovo budu djeca željna znanja, organizvaćemo i kreativne radionice. Sreća i znanje su veliki onoliko koliko se dijele, a nije znanje znanje znati nego je znanje znanje dati“-rekla je Ivana.
Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić 

Back To Top
X