kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

IT takmičenje: Bicom Systems Hackathon 2020

IT takmičenje: Bicom Systems Hackathon 2020 – Bicom Systems organizuje 4. tradicionalni hackathon, koji će se ove godine realizovati u online formatu.

Takmičenje se održava od 20. do 27. novembra, a prijaviti se mogu studenti u timovima iz cijele Bosne i Hercegovine. Ovaj događaj će trajati 7 dana, gdje je 48 sati rezervisano za programiranje, rad i razvoj ideja.

Tema hackathona je “Digitalno nomadstvo”, gdje se posebna pažnja usmjerava na digitalne solucije koje mogu riješiti stvarni problem ili pružiti neku inovativnu funkcionalnost. Digitalno nomadstvo je svaka vrsta rada koji je lokacijski neovisan. Posljednjih nekoliko godina, zapaža se rast trenda ovog pojma, koji je definitvno potpomogao razvoju IT industrije. Covid-19 situacija nam je pokazala da se većina poslova može obavljati online, te da imamo priliku kreirati tehnološka rješenja, korisna za našu zajednicu. Biti digitalni nomad donosi mnogobrojne prednosti, a neke od njih su imati posao i ujedno putovati svijetom, te raditi za koga želite i koliko želite. Sasvim je sigurno da je budućnost poslova u IT industriji, a Bicom Systems Hackathon može biti Vaša prilika.

Novčane nagrade iznosit će:

1. Tech Lovers’ Choice Award | 2000KM
2. Bicom Systems Employees’ Choice Award | 1500 KM
3. People’s Choice Award | 1000 KM

Prijave se vrše putem LINK-a  od 26. oktobra do 06. novembra 2020. godine.

Pored vrijednih novčanih nagrada, učesnici imaju priliku postati dio jednog od najboljih Internship programa u Bosni i Hercegovini. Plaćena praksa kompanije Bicom Systems postoji dugi niz godina, a studenti uključeni u program uskoro imaju priliku dobiti ponajbolje uslove za ovaj vid angažmana u našoj zemlji. Internship se odnosi na studente elektrotehnike, informatike i računarstva, gdje se po završetku studija dobija prilika za stalno zaposlenje. 48-satno programiranje bit će popraćeno uz mentorstvo vrhunskih stručnjaka iz ove kompanije, što znači da će svaki tim imati svog mentora na raspolaganju.

Tokom sedam dana Hackathona, biće organizovane radionice na razne teme, što je dodatna mogućnost učesnicima da se edukuju i razmjene ideje sa ostalim studentima. “2020.godina je za nas, kao i za mnoge pogođene Covid-19 situacijom, donijela mnogo poslovnih izazova. Uspjeli smo se lakše prilagoditi novim načinima komunikacije, održavanja sastanaka i susreta s klijentima, s obzirom na to da se bavimo razvojem i kreiranjem telekomunikacijskih proizvoda. Ono čemu se posebno radujemo svake godine je Bicom Systems Hackathon, koji ćemo također realizovati online. Za sve učesnike smo pripremili poklone i sjajne nagrade, te čekujemo da ćemo i ovaj put imati priliku upoznati talentovane mlade ljude, koje naša zemlja zaista posjeduje. Mi smo svakako tu i bez ovakvih događaja da podržimo i pružimo šansu onima koji žele biti dio IT svijeta”, – poručuju iz Bicom Systems.

Dodatne informacije o ovom događaju potražite na društvenim mrežama – FB  i Instagram 

 

Izvor: https://www.zenicablog.com/it-takmicenje-bicom-systems-hackathon-2020/

Back To Top
X