kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Istraživačke stipendije Centra Berkman Klein na Harvardu

Centar za internet i društvo „Berkman Klein” na Univerzitetu Harvard objavljuje poziv za istraživačke stipendije namijenjene kandidatima koji rade ili studiraju u bilo kojoj oblasti, a zainteresovani su za oblasti koje se proučavaju u centru. Istraživački program će se odvijati u Kembridžu, u Masačusetsu od prvog septembra 2020. godine do 31. avgusta 2021. godine.

 

OBLAST

Obrazovanje; bibliotekarstvo i digitalne humanističke nauke; etika i upravljanje vještačkom inteligencijom; upravljanje tehnologijom i internetom; zdravlje na internetu; pravda, jednakost i inkluzija; mediji, demokratija i javni diskurs; privatnost i bezbjednost; tehnologija i pravo; i druge povezane oblasti.

 

OPIS

Program je rezidencijalnog tipa i uključuje kolaborativne, interdisciplinarne i međusektorske aktivnosti kao što su: studije, pisanje projekata, razvoj tehničkih alatki, akciona okupljanja, istraživanja, sedmične sjednice, radne grupe, i druženja. Učesnicima je obezbijeđen pristup bibliotekama, predavanjima i mnogim drugim resursima u okviru kampusa. Kandidati treba da osmisle svoje originalno istraživanje koje će se sprovoditi kroz samostalni ali i grupni rad. Kandidati su u obavezi da sami obezbijede smještaj i druge troškove tokom trajanja programa. Postoji mogućnost stipendiranja za kandidate koji potiču iz zajednica koje nisu dovoljno zastupljene u ciljnim oblastima, za kandidate koji bi svojim učešćem doprinijeli raznovrsnosti u centru i kojima je potrebna finansijska pomoć. Stipendije se dodjeljuju u iznosima od 1000 do 36000 dolara, u zavisnosti od potreba kandidata.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta.

 

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili za navedeni istraživački program popunite online aplikacionu formu na: https://cyber.harvard.edu/apply/jobs/28?apptracker_id=3, za stipendiju se možete prijaviti na: https://cyber.harvard.edu/…/stipends-for-candidates-2021.

 

ROK ZA PRIJAVU

31. januar 2020. godine

Detaljnije: https://cyber.harvard.edu/getinvo…/fellowships/2021Fellows.

Izvor: mladinfo.me

Back To Top
X