kalendar

Nothing from July 6, 2020 to August 6, 2020.

skip to Main Content

Istraživačke stipendije Centra Berkman Klein na Harvardu

Istraživačke Stipendije Centra Berkman Klein Na Harvardu

Centar za internet i društvo „Berkman Klein” na Univerzitetu Harvard objavljuje poziv za istraživačke stipendije namijenjene kandidatima koji rade ili studiraju u bilo kojoj oblasti, a zainteresovani su za oblasti koje se proučavaju u centru. Istraživački program će se odvijati u Kembridžu, u Masačusetsu od prvog septembra 2020. godine do 31. avgusta 2021. godine.

 

OBLAST

Obrazovanje; bibliotekarstvo i digitalne humanističke nauke; etika i upravljanje vještačkom inteligencijom; upravljanje tehnologijom i internetom; zdravlje na internetu; pravda, jednakost i inkluzija; mediji, demokratija i javni diskurs; privatnost i bezbjednost; tehnologija i pravo; i druge povezane oblasti.

 

OPIS

Program je rezidencijalnog tipa i uključuje kolaborativne, interdisciplinarne i međusektorske aktivnosti kao što su: studije, pisanje projekata, razvoj tehničkih alatki, akciona okupljanja, istraživanja, sedmične sjednice, radne grupe, i druženja. Učesnicima je obezbijeđen pristup bibliotekama, predavanjima i mnogim drugim resursima u okviru kampusa. Kandidati treba da osmisle svoje originalno istraživanje koje će se sprovoditi kroz samostalni ali i grupni rad. Kandidati su u obavezi da sami obezbijede smještaj i druge troškove tokom trajanja programa. Postoji mogućnost stipendiranja za kandidate koji potiču iz zajednica koje nisu dovoljno zastupljene u ciljnim oblastima, za kandidate koji bi svojim učešćem doprinijeli raznovrsnosti u centru i kojima je potrebna finansijska pomoć. Stipendije se dodjeljuju u iznosima od 1000 do 36000 dolara, u zavisnosti od potreba kandidata.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta.

 

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili za navedeni istraživački program popunite online aplikacionu formu na: https://cyber.harvard.edu/apply/jobs/28?apptracker_id=3, za stipendiju se možete prijaviti na: https://cyber.harvard.edu/…/stipends-for-candidates-2021.

 

ROK ZA PRIJAVU

31. januar 2020. godine

Detaljnije: https://cyber.harvard.edu/getinvo…/fellowships/2021Fellows.

Izvor: mladinfo.me

Back To Top
X