kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

JEDNO OD ISPITIVANJA SIGURNOSTI PROIZVODA U LABORATORIJI LIND

🌍Sva ispitivanja namještaja i opreme za dječija igrališta iz područja akreditacije koje provodi Laboratorija LIND, imaju validnost u svim evropskim zemljama pa i šire, tj. zemljama koje pokriva Evropska Akreditacija (EA).
✅Za proizvode koji se plasiraju na tržište u BiH vrijedi Zakon o općoj sigurnosti proizvoda (“Službeni glasnik BiH“, br. 102/09). Proizvod se smatra sigurnim ukoliko ispunjava zahtjeve nacionalnih standarda kojima su preuzeti evropski (EN) standardi.
✅Za većinu proizvođača namještaja iz Bosne i Hercegovine koji izvoze na tržište EU, kao uslov se postavlja da njihovi prozvodi zadovoljavaju određene evropske norme.
🔩LIND je prva i za sada jedina laboratorija u Bosni i Hercegovini koja ispunjava zahtjeve standarda BAS EN ISO/IEC 17025:2018 za izvođenje mehaničkih ispitivanja namještaja i opreme za dječija igrališta.
Predmet ispitivanja je krevet koji se ispituje prema zahtjevima standarda BAS EN 1725:2005 – Kućni namještaj – Kreveti i madraci – Sigurnosni zahtjevi i metode ispitivanja
Back To Top
X