kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

IPRA Foundation Peace Research Grants

Opći ciljevi:

Osnovana 1990. godine IPRA Foundation je neprofitna organizacija koja radi na unapređenju svrhe i aktivnosti International Peace Research Association (IPRA) koji od 1965. godine nastoji poboljšati mirovne procese.

Mirovno istraživanje odlikuje obraćanje posebne pažnje na sistematsko posmatranje i proučavanje fenomena sukoba i mirovnih strategija. Objašnjava kako se može unaprijediti mir, te kako se mogu ukloniti uzroci rata i drugi oblici nasilja.

Veličina donacije:

Grantovi za istraživanje mira su do 5.000 dolara, gdje se podrška daje za sistematsko istraživanje fenomena konflikta, kao i mirovne strategije.

Rok za prijave:

Na godišnjoj osnovi rokovi prijava su kraj februara/veljače za odluke u martu/ožujku, kraj juna/lipnja za odluke u julu/srpnju, te kraj oktobra/listopada za projekte u novembru/studenom.

Kriterij podobnosti:

IPRA Foundation je dodjeljivala grantove kako bi pomogla mirovne istraživačke projekte u različitim zemljama kao što su Argentina, Bosna i Hercegovina, SAD, Bliski istok i Uganda. Posebna pažnja se posvećuje aplikantima iz zemalja u razvoju.

Kako aplicirati:

Molimo vas da pogledate https://iprafoundation.org/peace-research-grant-instructions/ za više informacija.

Kontakt:

IPRA Foundation
1109 Elysian Field Dr. Unit B
Lafayette CO 80026
USA
Email: smallgrants@iprafoundation.org
Web stranica: http://iprafoundation.org/peace-research-grants/

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/vijesti/pozivi-za-projekte/prvi-korak-u-pripremi-dobrog-projekta/

Back To Top
X