kalendar

October 4, 2023
  • KLOKO radionica sa trudnicama

skip to Main Content

INTERA vas vodi u Crnu Goru na regionalni hackathon

INTERA Tehnološki Park ponovno daje priliku mladim ljudima da svojom kreativnošću i inovativnošću utječu na regionalni razvoj! Želiš svojim vještinama programiranja doprinijeti održivom razvoju gradova u regiji? Želiš provesti tri dana i družiti s kolegama u Crnoj Gori? Hackathon Smart Nikšić je prilika za tebe – zato, okupi tim i prijavi se na linku već danas!

Inovativna rješenja za održivi razvoj

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis iz Nikšića od utorka, 14.9. do četvrtka, 16.9.2021. godine organizuje 48-satno takmičenje koje će okupiti timove iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a koji će raditi na kreiranju softversko/hardverskog rješenja za probleme iz područja dobrog upravljanja i turizma. Pravila takmičenja su jednostavna – u 48h kontinuiranog rada timovi će uz pomoć mentora raditi na rješavanju konkretnih problema s kojima se suočavaju grašani Nikšića, ali koja su primjenjiva i na ostale gradove u regiji. Timovi će svoja inovativna rješenja predstaviti stručnoj komisiji na Demo danu i imati priliku osvojiti nagradu iz fonda vrijednog 5.000,00 EUR!

Ko se može prijaviti?

Ako imate tim u kojem svi članovi imaju između 18 i 35 godine, ovaj hackathon je namijenjen upravo vama! U prijavnom obrascu na linku do petka, 10.9.2021. godine do 15h trebate navesti osnovne podatke za sve članove tima i objasniti zašto baš vaš tim treba biti jedan od sudionika hackathona! Nakon zatvaranja prijava na svoje e-mail adrese ćete dobiti informaciju o ishodu selekcijskog postupka. INTERA Tehnološki Park i partneri pokrivaju troškove puta, smještaja i obroka za sve izabrane kandidate!

Ovaj hackathon se organizuje kroz projekt 2CODE sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije uz dodatnu podršku Općine Nikšić i Coca-Cola HBC Crna Gora. Više detalja o hackathonu je moguće pronaći na službenim stranicama Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis.

 

Izvor: akta.ba

Back To Top
X