kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

INPUT: “Hackathon” za djecu i mlade – prijavite se!

INPUT: “Hackathon” za djecu i mlade – prijavite se! – Centar za mlade INPUT u okviru obilježavanja Europske sedmice kodiranja i događaja “Meet and code” organizuje “Hackathon” za djecu i mlade uzrasta od 14 do 24 godine.

Cilj je da djeca i mladi zakorače u svijet informacionih tehnologija i da pokažu dosadašnja znanja koja su stekli kroz neformalne edukacije i samostalno učenje html i css.

Hackathon će se održati 19.10.2019. subota od 12:00 do 17:30 sati, kada će biti proglašenje pobjednika. Četiri tim (u timu od 4 do 5 učesnika) će imati priliku kreirati najkreativnije web rješenje, te pored dobre zabave i učenja kroz praktičan rad, osvojiti nagradu.

Tokom Hackathon-a takmičari će imati podršku mentora, koji će im pomagati u rješavanju problema, te će moći koristiti internet i literaturu koja će im omogućiti lakše rješavanje zadatka. Kako bi učesnici mogli raditi bez smetnji i prekida organizatori će obezbjediti grickalice i osvježenje. Tehnička oprema će biti obezbijeđena, ali učesnici mogu ponijeti svoje laptope za rad.

Prijaviti se možete putem online OBRASCA

Partneri i sponzori događaja: TechSoup Balkans, SAP, ProComp Zenica, Fantech, Telemach, STEM Centar

Sve dodatne informacije na info@inputcentar.com i putem vibera 061/441-279.

 

Izvor: https://www.zenicablog.com

Back To Top
X