kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

INES LOJPUR – SARAJKA KOJA JE IZ LJUBAVI PREMA ŽIVOTINJAMA POKRENULA BIZNIS POSVEĆEN UPRAVO NJIMA! – HAPPY PUPPY

Sarajka Ines Lojpur (27), komunikolog po zanimanju, jedna je od onih koji nisu zaboravili da je pas najbolji čovjekov prijatelj.
Ines voli životinje, naročito pse i upravo iz ljubavi prema njima došla je na ideju da im pomogne na specifičan ali učinkovit način. Mnogo je onih koji su bolesni, gladni i žedni na ulicama, a Ines nije od onih koji okreću glavu. Naprotiv, prva je u redu kada treba pomoći četveronožnim prijateljima, a za to je potreban novac.
Kako bi pomogla sarajevskim napuštenim psima, Ines je počela praviti keksiće i torte za pse koje je počela prodavati putem Facebook stranice Happy Puppy.
S obzirom da svoje proizvode pravi od zdravih namirnica bez aditiva i konzervansa, vlasnici pasa postali su njeni stalni kupci koji su joj omogućili da zarađeni novac usmjeri na liječenje i hranjenje pasa koji nemaju vlasnika ni dom.


Ines se pravljenjem keksića i torti bavi već 6 godina , a u međuvremenu je proširila asortiman i u ponudi danas ima: mafine za pse, personalizirane privjeske sa imenom psa i brojem telefona vlasnika, te ručno pletene džemperčiće za manje pse.


-„Iz prevelike ljubavi prema životinjama i želje da im pomognem, iznalazim razne načine da u tome uspijem. Tako mogu reći da sam od hobija napravila i mali posao, a većina novca od prodaje ide u humanitarne svrhe za pomoć napuštenim psima. Sve više ljudi prepoznaje humanost u radu Happy Puppy-a i svakim danom je sve više šapica zadovoljnih našim proizvodima. Keksići, torte i mafini se prave od pažljivo odabranih sastojaka, bez konzervansa i aditiva. Vlasnici znaju da kupovinom zdrave poslastice za svog ljubimca direktno pomažu psima na ulici. Ne znam da li me više vesele sretni vlasnici zadovoljni onim što naruče i kako simpatično proslavljaju rođendan svojih ljubimaca ili repići uličnih pasa kada mogu da im pomognem, na bilo koji način“ – istakla je Ines, koja uživa u ne baš uobičajenom poslu i svijetu keksića, torti i životinja.
Happy Puppy Sarajevo veseli pse i njihove vlasnike i pomaže u stvaranju ljepših uspomena i ukusnijih trenutaka.
Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

Back To Top
X