kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ICO-Allergan istraživačke stipendije u užim specijalnostima oftalmologije

Međunarodni oftalmološki savjet (ICO) i farmaceutska kompanija Allergan objavljuju poziv za program stipendiranja naprednog istraživanja u sljedećim užim specijalnostima oftalmologije: glaukom, neurooftalmologija, dječija oftalmologija, mrežnjača, rožnjača, tumori, uveitis, i sindrom suvog oka.

 

OBLAST:

Oftalmologija

 

OPIS

Stipendija iznosi 50000 dolara na godišnjem nivou. Svake godine se dodjeljuje jedna ovakva stipendija. Poželjno je da se istraživanje sprovodi u inostranstvu, a ne u zemlji prebivališta. Uspješni kandidat će biti izabran i obavješten o izboru na sastanku Asocijacije za istraživanje vida i oftalmologije koji će biti održan od trećeg do sedmog marta 2020. godine u Baltimoru. Zvaničan izbor će biti saopšten na Svjetskom oftalmološkom kongresu u Kejptaunu od 26. do 29. juna 2020. godine.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta iako prednost imaju kandidati iz zemalja članica savjeta. Kandidati moraju biti mlađi od 40 godina i imati položen specijalistički test iz oftalmologije. Osim toga, poželjno je da su kandidati položili jedan ili više testova Međunarodnog oftalmološkog savjeta. Potrebno je dobro znanje jezika zemlje u kojoj kandidat želi da sprovodi istraživanje.

 

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili popunite onlajn aplikacionu formu na: https://www.icoph.org/refocu…/fellowships/fa-apply.html….

 

ROK ZA PRIJAVU:

28. februar 2020. godine

Detaljnije: http://www.icoph.org/…/fellowships_more_information….

 

Izvor: https://mladiinfo.me/

Back To Top
X