kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

HORIZON EUROPA 2023.: Otvorene prijave za fizička i pravna lica

Ministarstvo civilnih poslova BiH je objavilo Javni konkurs za raspored sredstava iz tekućeg granta programi za pripremu projekata i potencijalnih kandidata za sredstva iz fonda HORIZON EUROPA za 2023. godinu

Ovaj program otvoren je privatnom sektoru, firmama, za inovacije, za primjenu inovacija u privredi, istraživačima, pojedincima, univerzitetima i svim istraživačkim institucijama koje imamo.

“Sredstva za tekući grant “Programi za pripremu projekata i potencijalnih kandidata za sredstva iz fonda HORIZON EUROPA” u iznosu od 444.000,00 KM predviđena su u budžetu Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine  za 2023. godinu, na poziciji: „Tekući transferi i grantovi””, navodi se u pozivu.

Minimalni iznos sredstava koji se može dodijeliti iz ovog granta iznosi 5.000,00 KM, a maksimalni do 40.000,00 KM.

“Za učešće u akcijama u okviru programa COST mogu da apliciraju fizička lica, s tim da neophodne dokumente ovjere u matičnoj instituciji. Subjekti koji imaju pravo da apliciraju mogu biti podržani za jedan projekt u okviru svakog od tri programa Evropske unije: HORIZON EUROPA, COST i EUREKA”, pojasnili su.

Konkurs je otvoren 21 dan od dana posljednje objave.

Inače, Bosna i Hercegovina je pridružena zemlja EU Okvirnog programa za istraživanje i inovacije Horizont Evrope. Status pridružene zemlje otvara našoj akademskoj zajednici i kompanijama evropske fondove za istraživanje i inovacije vrijedne 95,5 milijardi evra za razdoblje 2021.-2027. godina.

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X