kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

HASIBA OMEROVIĆ – DOMAĆICA KOJA U PRIRODI PRONALAZI LIJEK ZA SVAKOGA/ Siba Ljekoviti proizvodi

Hasiba Omerović (53) iz Lukavice kod Gračanice, domaćica je koja je širom BiH ali i regiona poznata kao neko ko se razumije u bilje i prirodne lijekove. Naime, od 1993. godine Hasiba se bavi uzgojem i preradom ljekovitog bilja.
-„Bezuspješno liječenja steriliteta medicinskim metodama me natjeralo proučavanju ljekovitih biljki kako bih pronašla lijek za sebe. Ovim se bavim punih 26 god koliko ima i moje prvorođeno djete. Na samom početku bavljenja uvjerila sam se u moći bilja i sve je počelo tako što sam poklanjala svoje proizvode rodbini i prijateljima kada bi mi ispričali da imaju neki zdravstveni problem. Oni su me počeli preporučivati drugima i tako se mreža korisnika mojih proizvoda spontano širila. Dolaskom donacija u našoj zemlji su se pojavila razna udruženja pa sam i ja u udruženju “Žena za ženu” završila kurs ljekobilja kako bih dobila certifikat i mogla izlaziti na sajmove širom BiH“ – pojasnila je Hasiba koja za novine Stari travar piše recepte kojima pojašanjava kako kod kuće sami možete napraviti neki lijek ili melem, a 2019. godine je bila  dobitnica nagrade “Snaga izvrsnosti”  od UPZ BiH.

Ona je u proizvodnju i preradu ljekovitog bilja uključila i članove svoje porodice.
-„U ponudi imam: mješavine čajeva protiv raznih oboljenja, uljne macerate, alkoholne tinkture, meleme protiv raznih kožnih oboljenja, destilovane vodice, sirupe za jačanje krvi i protiv prehlade, kašlja, bronhitisa, sokove od šumskih plodova, kozmetičke kreme i losione za razne tipove kože. Pored ljekobilja imam i ljekovite gljive koje su jaki oksidansi i čistači organizma, anti- bakteriske, antiparazitne, antigljivične i antikancerogene koje sušim, meljem ili pravim tinkture“ – rekla je Hasiba koja je čest učesnik na sajmovima, a njene proizvode možete pogledati i na Facebook stranici Siba Ljekoviti proizvodi 

-„Želim povećati proizvodnju i poraditi na brendiranju proizvoda. Smatram uspjehom što iza sebe imam mnogobrojne zadovoljne korisnike koji se povećavaju iz dana u dan. Ne prljajmo prirodu otpadima, ne zagađujmo je, u njoj se nalaze lijekovi za svaku bolest“ – poručila je Hasiba.
Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić.

Back To Top
X