kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

HANA LJUBUŠKIĆ VJEŠTA U TEHNIKAMA IZRADE NAKITA POKAZALA KAKO SE SNALAZI U DEKUPAŽ TEHNIKAMA ALI I CRTANJU NA ALU FOLIJI

I za put od 1000 milja potreban je prvi korak. Od učenje neke tehnike koja će omogućiti kreativno stvaranje i ručne radove do dobivanja hobija, usavršavanja radova, dolaska do stepena na kojem ćete od hobija početi zarađivati, a potom ga i pretvoriti u posao, dug je put. Međutim, da se može i da se isplati dokaz su brojni kreativci koji žive od svojih radova. Imati kreativan posao i zarađivati od ručnih radova, oni koji su u tome uspjeli kažu da nikada ne bi mijenjali ni za jedan drugi posao na svijetu.
Mnogi od onih koji su iskazali interesovanje za učešće na radionicama koje ZEDA realizuje u okviru projekta „Budi kreativan i TI!“ iskoristili su kako bi dobili ulaznicu u svijet kreativaca naučivši jednu ili više različitih tehnika.
Mnogi od njih nastavili su samostalno vježbati ono što su naučili na radionicama. Fotografijama svojih radova ohrabruju nas koji organizujemo radionice da nastavimo jer opravdavaju svoje učešće i pokazuju da se kreativna priča nastavlja i donosi odlične rezultate. Nove art stranice uozbiljuju njihovu kreativnu priču i vode ka pretvaranju hobija u posao.
Ovaj put, fotografije svojih radova poslala nam je Hana Ljubuškić (30), BA šumarstva koja se hobijem izrade nakita bavi već duže vrijeme, a nakon učešća na kreativvnim radionicama Agencije ZEDA na kojima je naučila tehnike dekupaža i crtanja na aluminijskoj foliji, dostavila nam je fotografije svojih  prvih samostalno urađenih radova ovim tehnikama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoće li jedna od ovih tehnika postati Hanin hobi, pokazaće vrijeme i javiće nam Hana.

A vi, jeste li primijenili jednu od tehnika koju ste naučili na našim radionicama? Imate li fotografije radova? Pošaljite nam fotografiju! 😊
Projekat „Budi kreativan i TI“ finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica. Cilj ovog Projekta je jačanje kompetencija, sticanje novih vještina i ekonomsko osnaživanje.

#prati_nas
#prijavi_se
#učestvuj
#nauči
#usavrši
#ispromoviši
#unovči

Danas hobi, sutra posao!
Budi kreativan i TI!

 

Back To Top
X