kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

HACK YOUR FUTURE-CODESMASH HACKATHON

CodeSmash Hackathon će biti održan 18. oktobra 2019. godine u Zenici, na lokaciji ZEDA Impulsnog kreativnog centra (ICC), ulica Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb – zgrada TechnoParka.

Svi takmičari na lokaciji moraju biti od 08:30h kako bi izvršili registraciju, preuzeli akreditacije te se pripremili za Hackathon. Svečano otvorenje Hackathona je u 09:00 sati.

Učesnici Hackathona moraju biti stariji od 18 godina, te moraju biti studenti Politehničkog fakulteta Zenica, smjer Softversko inženjerstvo. Timovi mogu biti sastavljeni od 3 do 5 članova. Krajnji rok za prijave na takmičenje je 15. oktobar 2019.

PRAVILA
CodeSmash Hackathon je takmičenje u kojem će studenti Politehničkog fakulteta tokom cijelog dana u opuštenoj atmosferi, imati priliku razmijeniti ideje, primiti nova znanja, te osmisliti inovativna rješenja na zadatu temu. Nakon takmičenja, uslijedit će prezentacija rješenja gdje će timovi imati po 5 minuta da predstave ideje i rješenja.
1
Ko su organizatori?
Organizatori takmičenja su Fakultet politehničkih nauka Zenica i kompanija Softray Solutions d.o.o. Organizacioni tim CodeSmash Hackathona je dužan da timovima pruži savjetodavnu i tehničku podršku tokom trajanja takmičenja. Troškove hrane i pića također snose organizatori.

2
Koja je ideja Hackathona?
Hackathon je osmišljen tako da prepozna najbolje studentske ideje i rješenja.

3
Kada i gdje se održava?
Hackathon će biti održan 18. oktobra 2019. godine na lokaciji – ZEDA Impulsnog kreativnog centra (ICC), ulica Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb – zgrada TechnoParka bb, Zenica.

4
Ko se može i kako se prijaviti?
Prijaviti se mogu svi studenti Politehničkog fakulteta Zenica. Prijave su timske, a mogu sačinjavati od 3 do 5 članova. Prijave ispunjava voditelj tima. Timovi se mogu prijaviti na takmičenje preko G Suite forme putem koje komuniciraju studenti Politehničkog fakulteta Zenica.

Prijavljivanje na konkurs podrazumijeva davanje podataka kao što su naziv tima, imena i prezimena članova tima. Prijave počinju 30.09.2019. i traju najkasnije do srijede, 15. 10. 2019. Maksimalno se može prijaviti pet timova.

Sva tehnička oprema će biti obezbijeđena, kao i hrana i piće. Na Vama je samo da donesete dobru volju.
5
Da li se treba prijaviti na lokaciji Hackathona?
Potrebno je da se odabrani timovi prijave na lokaciji održavanja Hackathona, ZEDA Impulsnog kreativnog centra (ICC), Zenica 18. oktobra, između 08:30h i 09:00h.

6
Trajanje Hackathona?
Event će trajati 12 h koliko će biti dovoljno za kreiranje rješenja, dobru zabavu i osvajanje odličnih nagrada. Takmičenje traje 8 sati i podijeljeno je u dva bloka:

Blok I (10:00 – 14:00)
Blok II (15:00 – 19:00)

7
Koja je tema?
Tema CodeSmash Hackathona je “IT rješenja protiv zagađenja”.

8
Finalizacija rješenja?
Rješenja ne trebaju biti finalizirana tokom takmičenja.

9
Kako se ocjenjuje zadatak?
Na kraju takmičenja, voditelj tima je odgovoran za prezentaciju ideje te u pet minuta mora objasniti rješenje, nakon čega stručni žiri objavljuje rezultate i pobjednike Hackathona. Ocjenjivat će se idejna rješenja, inovativni pristup, wow efekat i razmišljanje izvan kutije.

 

USLOVI
Ukoliko vaše učešće na Hackathonu bude prihvaćeno, vi prihvatate uslove ovoga sporazuma date u zvaničnim pravilima.

Prijavljivanjem na takmičenje, učesnici daju izričitu saglasnost da se njihovi lični podaci kao što su fotografije i/ili video zapisi i/ili ime i prezime i drugi podaci mogu objavljivati u tradicionalnim, ali i digitalnim medijima kao i da se mogu postavljati na zvanične Code Smash Hackathon kanale na društvenim mrežama poput Facebooka, Instagrama, LinkedIn-a.

Učesnici prihvataju da će tokom trajanja i promocije projekta imati medijsku izloženost i da će, po potrebi, davati intervjue ili izjave u medijima koji će pratiti takmičenje.

Kako biste naše takmičenje pratili u korak tu su i službeni hashtag #codesmash i #hackyourfuture kojim će biti obilježene sve fotografije, videozapisi i objave na društvenim mrežama!

 

NAGRADE
Neposredno po završetku Hackathona i prezentacije idejnih rješenja od strane timova, žiri će izabrati pobjednički tim.

Ukupan novčani fond nagrada za najbolja tri tima iznosi: 7500 KM. Nagrade u iznosu od 1000,00 KM dobit će svaki član pobjedničke ekipe, a za osvojeno drugo i treće mjesno obezbijeđene su nagrade u iznosu od 300,00 KM i 200,00 KM po članu ekipe.

 

Više informacija na: http://www.softraysolutions.com/codesmash

Back To Top
X