kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

GRAD ZENICA I AGENCIJA ZEDA NA SASTANKU SA PREDSTAVNICIMA DIREKCIJE ZA EVROPSKE INTEGRACIJE/PROJEKAT AGORA

Dana, 03. juna 2021. godine, predstavnici Grada Zenice i Agencije ZEDA su sa predstavnicima Direkcije za Evropske integracije učestvovali na sastanku u vezi sa projektom AGORA koji se finansira u sklopu Dunavskog transnacionalnog programa, a radi praćenja do sada realizovanih aktivnosti.

Predstavnici Grada Zenice su učesnicima predstavili dosadašnja iskustva u implementaciji  transnacionalnim projektima Grad Zenica, te pojasnili saradnju sa Zeničkom razvojnom agencijom ZEDA na ovom Projektu. Ovom prilikom, učesnici sastanka su saznali potrebne detalje o saradnji Grada Zenice sa vodećim partnerom, koordinaciji sa ostalim partnerima, svim dosadašnjim izvještajima i aktivnostima koje predstoje u narednom periodu.

Predstavnici Grada Zenice su naglasili da će se implementacijom projekta AGORA unaprijediti upravljanje gradskom imovinom (poslovni prostori, društveni domovi, Biznis inkubator Zenica, TechnoPark Zenica) poduzimajući aktivnosti na njihovoj kontinuiranoj rekonstrukciji kao i na uključivanju drugih aktera u proces donošenja odluka za ponovno stavljanje u funkciju napuštenih ili dovoljno neiskorištenih prostora.

Projekat se finansira iz  Dunavskog transnacionalnog programa i povezuje ukupno 28 stalnih i pridruženih partnera iz 14 zemalja (Rumunija, Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Češka Republika, Belgija, Italija, i druge), od čega učestvuje i 10 gradova.

Vrijednost projekta je 2.242.623,51 EUR i implementira se od 01.06.2020. godine do 30.11.2022. godine, odnosno 30 mjeseci.

Više informacija o projektu možete pročitati na:

http://www.interreg-danube.eu/

https://m.facebook.com/InterregAGORA

https://youtube.com/channel/UCtoSuqwZ_cEmwBNEOyfWHTg

Back To Top
X