kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

EU4Tech PoC: Prilika startupima iz BiH za pristup tehničkoj pomoći

Podržavati razvoj poslovnih ideja i na taj način unaprijediti poslovno okruženje u regiji jedan je od osnovnih ciljeva INTERA Tehnološkog Parka od danas osnivanja. Upravo iz tog razloga INTERA TP se uvijek rado uključuje u inicijative koje bh. startupima mogu pružiti podršku u ranim fazama njihova razvoja te biti „odskočna daska“ za daljnji napredak. Jedna od takvih inicijativa je i projekt EU4Tech PoC čiji je glavni cilj pružiti timovima tehničku podršku kako bi, prije izlaska na tržište, validirali svoju ideju, koncept, teoriju, rješenje ili tehnologiju na kojoj rade. Član regionalnog mentorskog tima, kao predstavnik Bosne i Hercegovine, je Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog Parka koji će u narednom periodu biti na raspolaganju izabranim startupima te im nesebično prenositi svoja znanja iskustva olakšavajući im proboj na tržište.

On će, zajedno s Davorkom Moslavac Forjan, ključnim ekspertom za transfer tehnologija, u utorak, 2.6.2020. godine u 14h održati webinar koji će svim zainteresovanima dati informacije o mogućnostima sudjelovanja u ovom projektu. Tokom kratkog webinara predavači će sudionike upoznati s Prvim pozivom za dostavu projekata koji je otvoren do 24.6.2020. godine, a razgovarat će o samom aplikacijskom procesu, kriterijima prihvatljivosti i ocjenjivanja. Svi sudionici će imati priliku postaviti pitanja kako bi se riješile sve eventualne nedoumice vezane uz prijavu na poziv.

Svi zainteresovani za sudjelovanje na webinaru se mogu prijaviti na linku, a o samom projektu saznati više ovdje.

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/vijesti/pozivi-za-projekte/eu4tech-poc-prilika-startupima-iz-bih-za-pristup-tehnickoj-pomoci/

Back To Top
X