kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

EU4BusinessRecovery: Javni poziv za prijavu interesa u metalnoj i drvnoj industriji

PRIJAVE DO 31. JANUARA

U okviru zajedničkog projekta Evropske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke – EU4BusinessRecovery – Za pomoć poduzetnicima u borbi protiv posljedica izazvanih COVID-19 pandemijom, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH je objavio javni poziv za prijavu interesa u oblasti metalskog, mašinskog i drvnog sektora.

Kroz ovaj poziv, kompanije će prvenstveno dobiti podršku u izradi planova za kontinuitet poslovanja. Nakon izrade planova, bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 2.25 miliona eura će biti ponuđena odabranim korisnicima za implementaciju mjera identifikovanih u ranije definiranim planovima.

Visina mogućih odobrenih sredstava po individualnoj kompaniji je od 10.000 do 48.000 eura, a bespovratna sredstva će se moći koristiti na aktivnosti poput primjene industrijskih standarda, primjene vrhunskih energetski efikasnih mašina, strategije dvostrukog ili više izvora u kupovini, razvoja strategije ulaska na tržište, inovacije digitalnog marketinga itd.

Prerađivačka industrija teško je pogođena pandemijom COVID-19. Lanci snabdijevanja su poremećeni, preduzeća rade smanjenim kapacitetom i veliki broj radnih mjesta je u opasnosti. S druge strane, kupci na ključnim tržištima počeli su reorganizirati svoje poslovne modele i tražiti dobavljače bliže svojim lokacijama, što predstavlja veliki potencijal.

Iz tog razloga, Evropska Unija i vlada Savezne Republike Njemačke pomoći će malim i srednjim preduzećima u metaloprerađivačkoj i drvoprerađivačkoj industriji da obnove lance snabdijevanja, povećaju pristup glavnim tržištima i razviju održive poslovne modele.

Prijave je moguće podnijeti online, putem aplikacijskog portala dostupnog na linku: https://eu4business.core-enigma.com/.

Rok za podnošenje prijava i dostavljanja prateće dokumentacije je 31. januar 2022. godine do 16:00 sati. Za više informacija, molimo kontaktirajte: eu4business@giz.de.

Projekat EU4BusinessRecovery podržava mikro, mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini da nastave sa poslovanjem i očuvanjem radnih mjesta, a posebno će podržati poduzetnice, mlade i druge ranjive skupine u osnivanju vlastitih biznisa i u prevladavanju negativnog učinka pandemije COVID-19 stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Vlada Savezne Republike Njemačke (0,7 milion eura). EU4BusinessRecovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine.

 

Preuzeto: https://www.klix.ba/biznis/eu4businessrecovery-javni-poziv-za-prijavu-interesa-u-metalnoj-i-drvnoj-industriji/220125117

Back To Top
X