kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ERMINA SELMAN-ĐUKIĆ – DONJOVAKUFLJANKA KOJA JE CIJELOJ BIH POZNATA PO SVOJIM KREACIJAMA

Ermina Selman-Đukić (39) iz Donjeg Vakufa nakon završene Opće gimnazije, posvetila se šivanju, kreiranju i dizajniranju. Ona je odrasla uz šivaću mašinu i kako kaže, bilo je logično da se nastavi baviti poslom kojim se bavila njena mama. Kreativnost je dio nje, a Erminine kreacije poznate su širom BiH.
Sebe opisuje kao sretnu, upornu, kreativnu, aktivnu i izdržljivu osobu koja ostvaruje svoje ciljeve. Ona je majka četvero djece koja je svima koji su imali priliku čuti za nju, pokazala da se uz dobru organizaciju može mnogo toga stići.
Ermina šije odjeću za djecu i odrasle, siperčiće i trakice za bebe i zavisno od želje kupaca prilagođava se i kako kaže, nastoji ispuniti ono što požele.
-„Svaka haljina za mene je novi izazov i kad je osoba za koju je radim sretna onda znam da sam taj izazov savladala, a težim biti što bolja u onom što radim. Najponosnija sam kada ispunim želje osoba kojima nešto radim, kada vidim osmijeh nakon što obuku haljinu, onda znam da sam ispunila svoj cilj“ – rekla je Ermina koja se ovim poslom bavi već 20 godina.
Ona je neko ko kontinuirano uči, traži nove izazove i trudi se biti najbolja u svom poslu.
-„Nikada ne odustajte od svojih snova, budite uporni i radite ono što volite. Svaki trud se isplati“ – poručila je Ermina.

Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić.

Back To Top
X