kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ENISA HASANSPAHIĆ –– KOZMETIČARKA KOJA IZRAĐUJE „PLETENE“ TAŠNE

– Ženskih torbica nikad dosta – Ovo je početak nečeg velikog! –

Enisa Hasanspahić (30) iz Sarajeva, kozmetičarka koja voli kreativni rad, period izolacije iskoristila je kako bi naučila nešto novo i odlučila se za unikatne ženske tašne. Kako kaže, nije išla na kurs nego je ovu tehniku izrade tašni „špagetica“ tehnikom od pamučnih trakica, naučila sa video klipova You Tube-a.

-„Ovaj moj hobi je relativno nedavno i nastao kao posljedica izolacije i stresnog perioda koji je iza nas. Vrijeme u kojem smo bili primorani biti u kući je donio novi hobi koji lagano prelazi u posao. Nešto bez čega ni jedna žena ne može, bez torbice. Iz želje da upotpunim svoj dan počela sam sa izradom torbica i nisam mogla ni zamisliti ovako divne reakcije na sve to. Mislim da svaka žena treba torbicu. To je ono čega nikada nije dosta. Bitno je da svoju kreativnost iskažemo na najbolji mogući način. Ja svoju najbolje iskazujem kroz ove torbice koje su neodoljive“ – ponosna je Enisa koja je već prodala prvih nekoliko modela i otkriva nam da vjeruje da njen hobi ima veliki potencijal da preraste u ozbiljan posao.

-„Za sve je potreban veliki trud da biste mogli da od toga solidno zaradite. Ako sam ovako divne reakcije imala u ovom periodu i već prodala prvih par modela, donekle vjerujem da će sve ovo prerasti u nešto veće. Za svaki svoj proizvod se trudim odraditi lijepe fotografije i prikazati to na najbolji mogući način“ – rekla je Enisa naglašavajući da je ponosna na početak ovog iznenadnog hobija koji je za vrlo kratak period dobio ozbiljnu popularnost.
-„Najponosnija sam na sami početak jer je ovo početak nečeg velikog. Težim velikim stvarima za koje ću se truditi da ostvarim, pa tek onda dozvoliti sebi da pričam više o tome“ – rekla je Enisa čije radove možete pogledati na Instagram profilu @handmadecrochetbags.hh
Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić

Back To Top
X