kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

EMINA HASANBEGOVIĆ – „NANA ME NAUČILA PLESTI I ZAHVALJUJUĆI TOJ VJEŠTINI SAM KREIRALA SVOJE RADNO MJESTO“/ HAND MADE BY LILLY

U peridu od 7 godina, otkako postoji rubrika Blog  u kojoj Agencija ZEDA promoviše i podržava male biznise, ljude koji imaju zanimljive priče, ljude koji rade nešto neobično ili odlično, ljude koji se mogu pohvaliti velikim uspjesima ili ambicioznim težnjama i konkretnim koracima na putu ka ostvarenju ciljeva, predstavili smo mnoge životno-poslovne priče. O mnogima smo ponovo pisali prateći njihov razvoj i napredak. Ovo je baš jedna takva priča.Kada smo prije 4 godine pisali o njoj, ona je imala hobi za koji je tada najavila da se nada da će postati posao i izvor prihoda. Želja joj se ostvarila i danas je Emina Hasanbegović (37), sanitarno-ekološki tehničar po struci, vrsni kreativac koji pletećim iglama pravi čuda, na čelu obrta HAND MADE BY LILLY.
-„Još kao djevojčicu me nana naučila plesti i pletenje je postalo dio moje svakodnevnice. To je moj odmor, relaksacija, psihoterapija, prilika da usrećim ljude oko sebe i da zarađujem radeći ono što volim“ – otkrila je Emina.
Za sebe kaže da je totalni optimista i da se vodi motom: „Uvijek može bolje“. Onaj ko odustane sigurno neće uspjeti, a onaj ko pokušava barem ima šansu.
Radi i po narudžbi, a poznata je kao neko ko može napraviti sve što kupac može poželjeti. Njene radove možete pogledati i na Facebook stranici HAND MADE BY LILLY.
Bravo Emina i ponosni smo na tvoj poslovni put i razvoj. Ovo je upravo jedna od pozitivnih poslovnih priča i dokaz da se hobi može pretvoriti u posao onda kada ste dovoljno vješti i uspješni u onome što radite.
Pozivamo vas da nam i vi ispričate svoju priču o poslu, hobiju, ideji, želji, nadanju, pokušaju, uspjehu ili ambicijama na čijem ostvarenju radite.
Pozivamo sve one koji imaju interesantne priče koje bi mogle biti nečiji vjetar u leđa, ohrabrenje, savjet, motivacija ili inspiracija da nam se jave i ispričaju nam svoju životno-poslovnu priču. Svi zainteresovani neka pišu na Facebook Agencije ZEDA ili na profil Ajna Hodžić ili neka nam se jave na mail: ajna@zeda.ba

Back To Top
X