kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ELVIR HAMBAŠIĆ – DRVO KAO PODLOGA ZA UMJETNIČKI IZRIČAJ

Vrijeme je za promociju priča koje vrijedi čuti, ispričati, podržati i prepričati. Vrijeme je za podršku malih biznisa, vrijeme je za podršku hobija, talentata, zanimljivih ideja, mladih ljudi koji su u nečemu odlični ili neobični. U rubrici #Blog od 2013. godine Agencija ZEDA podržava sve one koji su u nečemu dobri ili izvrsni, koji su se usudili pokušati ostvariti svoje poslovne ideje, koji su u tome uspjeli, koji su nam otkrili put kojim su išli kako bi došli do svog cilja, a mi ih promovišemo kako bismo im bili dodatna motivacija, ali i ispiracija svima onima koji su razmišljali da se okušaju u nečemu sličnom. Upravo danas donosimo još jednu takvu priču o Elviru Hambašiću (46) iz Maglaja, mašinskom tehničaru po zanimanju koji se bavi drvorezbarstvom. Njegovi radovi poznati su širom BiH, a još u djetinjstvu je počeo praviti slike i figure od drveta i naslutio da će dugi niz godina raditi stolariju, a potom i drvorezbariju.
Registrovan kao domaća radinost, Elvir pravi drvene ukrase, kompletne bosanske sobe sa peškunima, stolovima, komodama, rafama, table, sehare, stočiće za knjige, slike, a javnosti je poznat kao neko ko je vrlo vješt sa drvetom i kao neko kod koga možete naručiti sve ono što možete osmisliti.
Ono što Elvir radi je umjetnost, ljubav utkana u svaki izrezbareni dio, sati, dani, sedmice i mjeseci utošeni na izradu željenog predmeta, unikati koji oduševljavaju, predmeti koje ne možete pronaći bilo gdje.
-„Otkako sam počeo svoju karijeru, oduvijek sam radio sa drvetom. U tome sam vrlo vješt i volim svoj posao. Nadam se da ću biti u prilici proširiti posao i pronaći nove poslovne partnere“ – rekao je Elvir čije radove možete potražiti na Facebook profilu REZBARENI NAMJESTAJ ELVIR HAMBASIC
Pozivamo vas da nam i vi ispričate svoju priču o poslu, hobiju, ideji, želji, nadanju, pokušaju, uspjehu ili ambicijama na čijem ostvarenju radite.
Pozivamo sve one koji imaju interesantne priče koje bi mogle biti nečiji vjetar u leđa, ohrabrenje, savjet, motivacija ili inspiracija da nam se jave i ispričaju nam svoju životno-poslovnu priču. Svi zainteresovani neka pišu na Facebook Agencije ZEDA ili na profil Ajna Hodžić ili neka nam se jave na mail: ajna@zeda.ba

Back To Top
X