kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ELDIN ŠLJIVO – „KUPIO SAM OSNOVNE MAŠINE I POKRENUO PROIZVODNJU PREDMETA OD DRVETA!“

Eldin Šljivo (28) iz Bugojna, tehničar cestovnog prometa po struci, prije nekoliko mjeseci pokrenuo je porodični biznis počevši izrađivati različite premete od drveta.
Balans bicikla-bukva, hodalice/kolica za bebe-bukva/topola, kućice za lutke-topola, stolice-bukva, hranilice za bebe-bukva, igračke za bebe, daske za domaćinstvo, oklagije, kutije i razne stvari po narudžbi, samo su dio AA WOOD PRODUCTS asortimana. Veliku pažnju posvećuju proizvodima za djecu koje boje netoksičnim vodenim bojama i premazuju rafiniranim lanenim uljem.
-„Oduvijek sam volio izrađivati stvari od drveta, improvizirati i popravljati mehaničke komponente na raznim uređajima. Odrastao sam radeći sa ocem koji ima dugogodišnje iskustvo u obradi drveta, uvijek me privlačila izrada unikatnih stvari od prirodnih materijala koji su dugotrajni, gdje svaki proizvod ima svoju historiju. Pandemija COVID-19 je stvorila višak slobodnog vremena koje sam odlučio iskoristiti za nešto kreativno i prepoznao sam priliku da mnoge ideje konačno sprovedem u djelo. Kupio sam osnovne mašine i tako je sve počelo“- rekao je Eldin ističući da su stvari koje prozvodi AA WOOD PRODUCTS tim, veoma tražene i skupe ali i usklađene sa našim tržištem.

-„Oni koji se odluče imati unikatne drvene rukotvorine će znati cijeniti domaće proizvode ručne izrade. Ovakve stvari vani su vema tražene i skupe, jer se smatraju ekološkim proizvodima, a posebno se cijeni ručna izrada. U eri konzumerizma i plastičnih nekvalitetnih uvoznih proizvoda mi smo se okrenuli domaćoj proizvodnji od našeg drveta koji su dugotrajni i neprevaziđeni. Svakom proizvodu se individualno posvetimo, a planiramo uvesti i neke novine koje ćemo prilagoditi trenutnoj potražnji, a radimo i stvari po narudžbi kupca“ – rekao je Eldin napominjući da su ljudi generalno iznenađeni i jako znatiželjni kada vide njihove proizvode. Da bio sve bilo ljepše i lagodnije, supruga Dina mu pomaže kako u kreativnom dijelu posla tako i u samoj izradi.

-„Komentari kupaca su pozitivni. Počeli smo s proizvodnjom oklagija od bukve i daski za rezanje i serviranje hrane od hrasta i bukve. Prolaznici su posebno oduševljeni balans biciklom i hodalicom za bebe. Balans biciklo je jako isplatno kupiti jer se visina sjedišta može podesiti tako da ga mogu koristiti djeca od 3 do čak 6 godina i odličan je za razvoj motorike i ravnoteže“ -istakao je Eldin. Ove proizvode možete pogledati na Facebook stranici AA Wood Products  i na web stranici www.kreativnibazar.com, a sve informacije se mogu dobiti i na broj 060 347 2476 ili slanjem poruke na Facebook stranicu.

Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić.

Back To Top
X