kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

EDINA KRUŠKO:“ZANIMALO ME ŠTA TO MUŽ RADI PA SAM I SAMA NAUČILA KORISTITI CNC MAŠINU“

Edina Kruško (37) iz Tešnja, mašinski tehničar bez radnog iskustva u struci, domaćica je koja se zahvaljujući mužu, počela baviti kreativnim radom. Sve je počelo njegovim povratkom iz inostranstva prije pet godina kada je Edina odlučila da nauči raditi na CNC mašini i obrađivati drvo. Uprava ta odluka rezultirala je da Edina postane poznata širom BiH kao neko od koga možete naručiti sve što vam treba od drveta, a naročito kućice i namještaj za barbike do kojih je vrlo teško doći.
-„U tome sam vidjela nešto zanimljivo i to me privuklo. Uz njega sam bila od samog početka, kupila nove ideje, mogućnosti i novo znanje. To je išlo postepeno, korak po korak dok sebi nismo priuštili dvije kompjuterski vođene mašine. Muž je radio na većoj CNC mašini koja je radila zahtjevnije obrade drveta poput dizajniranja i izrezivanja oblina i dijelova za namještaj, a ja sam pak, imala nešto manje u čemu sam se bolje vidjela, a to je CNC laser mašina“ – rekla je Edina koja se odlučila za manju mašinu s kojom je lakše upravljati i raditi, a od tada do danas, mnogo je proizvoda koje je napravila po narudžbi.

-„Danas radim MDF 3 i 6 mm razne stvari poput ramova za slike, satova, držača za knjige, različitih graviranih posveta, različitih vrsta kutica, izrade raznih natpisa, raznih topera za torte i mnogobrojnih kućica i namještaja za barbike. Nisam imala nikakvu vrstu obuke, sama sa svojim mužem sam se zanimala, tražila ideje i rješenja, te zainteresovala mnoge za svoje proizvode. Zadovoljni klijenti me preporučuju drugima, a tu su i društvene mreže kao odlično tržište za plasman proizvoda“- otkrila je Edina koja se ovim počela baviti prije 5 godina
Svakako će nastaviti raditi na sebi, učiti i usavršavati stečeno znanje. Ona je odgovorna, kreativna, ustrajna, darežljiva i porodična, a najveći uspjeh joj je zadovoljstvo kupaca.
Njene proizvode možete pogledati na Facebook stranici Graviranje i proizvodi od drveta
Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić 

Back To Top
X