kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

EDINA FAZLIĆ – MR. ZDRAVSTVENE NJEGE I MENADŽMENTA KOJA SE UZ POSAO U STRUCI BAVI I KOZMETIČKIM USLUGAMA UZ PATENTIRANU HanFar ŠEĆERNU PASTU

Do sada smo napisali više od 800 priča na Blogu Agencije ZEDA o ljudima čije priče vrijedi čuti, čije priče treba ispričati i podijeliti, priče koje nekome mogu biti ideja, vjetar u leđa, satisfakcija…mnogo toliko sličnih, a potpuno različitih priča o ljudima, njihovim angažmanima, poslovima, hobijima, idejama. I ovaj put imamo jednu takvu priču.

Edina Fazlić (33) iz Ilijaša, magistar zdravstvene njege i menadžmenta, educirani okupacioni terapeut, uposlenica Doma Zdravlja Ilijaš već 10 godina, dodatno se bavi kozmetičkim uslugama. Naime, radi se o depilaciji uz pomoć njene patentirani šećerne paste HanFar, tehnikom ručnog zgloba.

-„Depilaciju šećernom pastom za populaciju žena radim iz ljubavi prema tom poslu jer nije sreća u tome da stalno radiš ono što želiš već je sreća u tome da želiš ono što radiš. Finansijski sam skromno potkrijepljena ovim poslom i uvijek može bolje. Voljela bi vremenom da uposlim još osoba koje bi sebi obezbijedile skromnu egzistenciju jer samo trud, rad i požrtvovanost daju dobar produkt u poslu. Depilacija nije omiljeni kozmetički tretman. Osim što u ljetnim danima treba biti redovita, neke metode uklanjanja dlačica mogu biti i bolne. Pa ipak, žene ne odustaju, zato odaberite onu koja vam je najmanje neugodna. Ja preporučujem egipatsku metodu depiliranja šećernom pastom (ja koristim moju patentiranu HanFar šećernu pastu) koja ne izaziva iritaciju kože, eliminiše i najsitnije dlačice na tijelu i daju boršunastu mekoču. Kao što joj i ime govori, egipatska depilacija nazvana je po jednoj od najstarijih civilizacija. Koristila je prvo Kleopatra kraljica Egipta, a danas je jako popularizirana i poželjna da je koriste najmlađe populacije kao prvu metodu depiliranja. Razlikuje se od drugih depilacija jer se dlačice uklanjaju u smjeru njihovog rasta. Depilaciju treba ponoviti svakih 4 – 6 sedmica “ – rekla je Edina naglašavajući da je veliki optimista, uvijek nasmijana i spremna na nove pobjede.

-„Moj radni dan počinje rano, a završava veoma kasno – briga o porodici i djeci, pokućstvu, odlazak na posao u Dom Zdravlja, a poslije tog posla rad u vlastitom salonu HanFar u Lješevu iziskuje veliku predanost. Da bi bio uspješan i zadovoljan moraš, stalno napredovati,ukratko, cjeloživotna edukacija je obavezna. Oduvijek su me kao ženu privlačili poslovi njege kože lica i tijela, a ljubaznost i uslužnost mi nisu naporni pa baš uživam dok radim s ljudima“ – rekla je Edina ističući da bi joj kao druga opcija bio hospis za ljude treće doba života.

-„Starost je životno doba mudrog čovjeka, a mudrost se stiče iskustvom. Stari ljudi imaju potencijal za prenos znanja, umjeća, vještine i iskustva za mlade naraštaje radi boljitka i napretka u društvu u kojem živimo. Želim da doprinosim društvu, a biti društveno koristan je ogledalo mene“ – naglasila je Edina koja ima mnogo toga na šta može biti ponosna.

-„Najviše sam ponosna to što sam majka 3 djece, što sam magistrirala na Medicinskom Fakultetu u Zenici uz podizanje svoje 3 djece uz podržku ostalih članova u porodici, što radim kao zdravstveni profesionalac u struci koji svoju motiviranost, znanje i vještine na najbolji način iskorištava produktivno u firmi u kojoj radim. Ponosna sam što sam sama porodila ženu u auto ispred Doma zdravlja, to nikad neću zaboraviti, prvi pogled bebe i prvi plač ja sam čula tog dana, osjećaj je neopisiv“ – rekla je Edina koja je zadovoljna i voli posao zdravstvenog radnika, a svoj dodatni posao je započela kako kaže iz čiste ambicioznosti i želje da proba i osjeti kako bi bilo pokrenuti posao.

-„Tako je sve i krenulo, u početku je bila bazična klijentela, a sada imam popunjene termine žena iz drugih gradova. Veliki uspjesi nikada ne dolaze lako. Ako želimo velike stvari morat ćemo da se žrtvujemo, više rada, a manje komfora. Planiram upisati doktorski studij na Američkom fakultetu u Sarajevu, voljela bih biti aktivan član humanitarnih akcija i što više bogatiti svoj CV što projektima, što naučnim radovima“ – rekla je Edina.

A Vi, ako do sada niste kliknuli like na našu stranicu, učinite to sada klikom OVDJE.

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

Back To Top
X