kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

DŽEJNA HALILAGIĆ: „NA VRHU UVIJEK IMA MJESTA AKO SE KRENE SA DNA!”

Sarajka Džejna Halilagić (25), trgovac/aranžer, neko je ko posao u struci ne radi na klasičan trgovački način. Džejna je zaplovila u svijet kreativaca i u njemu uspješno opstala. Ona je neko ko kreira, plasira i prodaje svoje ručne radove.
-„Završila sam Srednju trgovačku školu u Sarajevu. Moje prvo radno iskustvo bilo je u jednoj zlatari sa samo 17 godina. U ovom poslu sam pokazala svoju kreativnost, a potom i ažurnost, odgovornost i snalažljivost. Za kreativnost sam oduvijek imala smisla pa sam se odlučila okušati u svijetu kreativaca i nisam pogriješila“ – rekla je Džejna koja sebe opisuje kao optimistu, detaljistu, sretnu ženu i majku, odgovornu i kreativnu osobu koja na život uvijek gleda s vedrije strane.
-„U početku sam se bavila samo svadbenim dekoracijama, a onda je ta ljubav prešla i na dekorisanje dječijih rođendana, djevojačkih večeri i sl..Također, prije 2 godine sam počela praviti tortice, razne personalizirane stvarčice poput kalendara, postera, čokoladica i td. U ovom poslu vidim još dosta novih izazova“- rekla je Džejna koja se u svijetu kreativaca našla prije tri godine.


-„Kada sam bila mlađa, uvijek mi je bio san da budem kozmetičar/frizer, a kada je došlo vrijeme da upišem neku srednju školu, prelistala sam letak o školama i nešto mi je baš trgovačka pobudila pažnju. Sada da biram, isto bih izabrala. Jednostavno se vidim u tom svijetu. Ovaj posao me ispunjava, u njemu uživam, sve što radim radim s nekom mirnoćom i s ljubavlju“ – naglasila je Džejna napominjući da od prodaje svojih proizvoda zaradi mjesečnu platu, a želi registrovati obrt i svoj hobi preinačiti u ozbiljan posao.
-„Najponosnija sam na to što se moji radovi prodaju i van granica BiH jer mi je bitna ta mreža prodaje, a težim da stvorim prepoznatljiv brend i da registrujem obrt“- rekla je Džejna čije proizvode možete pogledati na Facebook profilu Aldin Džejna Ema Halilagić  ili na Facebook grupi “Čarobni kutak Ema” 

-„Moji počeci su bili jako teški i na pola uspješni. Imala sam nekoliko negativnih iskustava koje bih naravno sada uradila perfektno ali, kao što kažu, ono što te ne ubije, to te ojača. Poslije toga sam se svim snagama izborila da uspijem, da se dokažem koliko mogu. Tada su počele preporuke i saradnje sa drugim kreativcima. Sve me to podstaklo da idem naprijed i evo me, postigla sam što sam htjela za sada. Ovim želim reći ako jedan proizvod, saradnja ili zahtjev kupca ne uspije, ne mora značiti da drugu nećete uradit puno bolje, samo ne treba odustajati. U životu postoje volja i želja, svaku priliku treba iskoristit na pravi način, a ako ne uspije, nije ni bila suđena“ – istakla je Džejna.


Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

 

 

 

Back To Top
X