kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

DRAGICA JEREMIĆ – DOMAĆICA KOJA JE IZGRADILA BREND I POSTALA POZNATA CIJELOJ BIH

Dragica Jeremić (53) iz Gračanice, frizerka po struci koja nikada nije radila posao za koji se obrazovala, još kao djevojčica pokazivala je interesovanje za pletenje, heklanje i izradu nakita. Ništa se nije promijenilo ni u godinama koje su uslijedile, pa se Dragica već 12 godina aktivno bavi upravo ovim kreativnim poslovima. U međuvremenu kreirala je brend Ručni radovi V.S. koji je zahvaljujući brojnim učešćima na sajmovima i promociji putem društvenih mreža, postao prepoznatljiv.
-„Poznata sam i po pripremi zimnica koje pravim na tradicionalan način i bez aditiva – salate, džemovi, kompoti, ajvari, pinđur, razni sokovi, pekmezi samo su dio mog asortimana. Kada je riječ o pletenim i heklanim proizvodima, pravim sve što se može poželjeti, a nakit izrađujem od poludragog kamenja i bisera“ – pojasnila je Dragica čije radove možete pogledati na Facebook stranici Ručni radovi V.S. 

Posjetite li neki od sajmova kreativaca u BiH, potražite je jer je kako kaže, čest učesnik upravo na ovim događajima.
Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

Back To Top
X