kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

DRAGAN KIKLIĆ :„S TALENTOM SE RODIŠ, A LJUBAVLJU I TRUDOM GA USAVRŠIŠ“

Kažu da je umjetnost ta koja nam omogućuje da svoje emocije i percepciju svijeta prenesemo na jedan drugačiji način. Sretni su oni koji su talentovani pa imaju mogućnost da ono što vide ili zamisle prenesu na platno ili papir. Slikari nam svojim djelima pokazuju da svijet može biti kakav god poželimo i da mu možemo dodati ili oduzeti boje, zavisno od raspoloženja, svrhe, mašte i ideje.
Dragan Kiklić (30) rođen je u Rijeci (Hrvatska), a danas živi u Banja Luci, apsolvent na Likovnoj akademiji, smjer slikarstvo, javnosti je poznat kao neko ko naslika sve što možete zamisliti ili poželjeti. Radi u preduzeću koje se bavi modelovanjem i skulpturiranjem figura za animacije i printove.

Kreativan, ambiciozan, otvoren za nove stvari, voli izazove i slikanjem se bavi gotovo cijeli život.
-„Talenat sam otkrio u djetinjstvu. Volio sam da crtam i šaram još kao mali, kao i svako dijete samo što je mene to više privuklo. Krenulo je sa prvom ikonom koju sam nacrtao kao zadatak što smo dobili u 4. razredu osnovne škole. Poslije toga je prešlo na zanimanje na portete i razne stvari. Pokušavam da izvučem najbolje iz sebe u slikarstvu, iako sam lice sa invaliditetom mogu uspješno da radim i to me ne spriječava u slikarstvu.  S talentom se rodiš, a s ljubavlju i trudom ga usavršiš“ – rekao je Dragan koji najradije slika tehnikom ulje na platnu, a portreti i pejsaži su mu omiljeni motivi.
-„Volio bih se baviti animacijom i napraviti animirani film kako bih i na taj način ostavio trag u svijetu još jednim svojim djelom. Vidjećemo da li ću u tome uspjeti“ -rekao je Dragan i poručio: „Živi svoj život najbolje što umiješ,potrudi se i daj od sebe koliko možeš!“
Draganove radove možete pogledati na Instagram profilu @dragank.art_90
Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić 

Back To Top
X