kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Donacije licenciranih softwera za nevladine organizacije

Neprofitne organizacije širom svijeta muče se sa nabavkom licenciranog softvera. Najčešći razlozi tome su generalni manjak sredstava ili male budžetske linije koje podrazumijevaju nabavku tehničke opreme. Sa druge strane, sve agresivnija regulativa primorava neprofitne organizacije da pronađu način finansiranja nabavke licenciranog softvera.
Upravo zbog toga postoji TechSoup Balkans.
TechSoup Balkans dio je globalne TechSoup inicijative koja kroz donaciju licenciranih softwera unaprjeđuje rad neprofitnih organizacija u svijetu. TechSoup Balkans fokusiran je na četiri zemlje Zapadnog Balkana – Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru i trenutno jača informatičke (IT) kapacitete za preko 3000 neprofitnih organizacija, što uključuje muzeje, biblioteke, religijske institucije i sportske klubove.
Proces donacija vrlo je intuitivan. Sve što je potrebno jeste da registrujete Vašu organizaciju na TechSoup Balkans sajtu, a nakon što tim odobri registraciju, možete naručiti software koji Vam je potreban. Pri naručivanju licence, plaća se administrativna naknada koja je ekvivalentna 2% do 9% komercijalne cijene proizvoda. Plaćanje se vrši po predračunu, a sve licence dobijate direktno od donatora.
Lista raspoloživih donacija može se naći na sljedećem linku – https://bit.ly/2HFIVIQ.

U dokumentu se nalazi i poređenje komercijalnih cijena sa iznosom administrativne naknade. Npr. za 10 Office Standard licenci, Vaša ušteda je 3310 EUR, dok je za 5 AutoCAD (Autodesk) licenci ušteda 10155 EUR.
Za sva pitanja, slobodno se obratite TechSoup Balkans timu.
info@techsoupbalkans.org
00387 33 40 74 22

Back To Top
X