kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Doktorske stipendije Nacionalnog univerziteta Australije

Nacionalni univerzitet Australije nudi mogućnost stipendiranja za kandidate koji se upisuju na doktorske studije u svim oblastima dostupnim na univerzitetu. Stipendije se dodjeljuju za period od tri godine uz mogućnost produžetka za najviše šest mjeseci zbog opravdanih razloga.

 

OBLAST:

Sve oblasti dostupne na univerzitetu.

 

OPIS

Iznos stipendije na godišnjem nivou je 28092 dolara, a isplaćuje se u ratama svake dvije sedmice. Postoji mogućnost dodatnog finansiranja za kandidate sa maloljetnom djecom, a obezbijeđena su i sredstva za troškove puta, preseljenja i rada na doktorskoj disertaciji, kao i zdravstveno osiguranje. Prilikom odabira kandidata uzima se u obzir prethodni akademski uspjeh. Međunarodnim kandidatima se preporučuje da uspostave kontakt sa rukovodiocem svog studijskog programa radi dogovora o disertaciji, smještaju i drugim pitanjima. Cijena apliciranja iznosi 100 dolara.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta. Potrebno je dobro znanje engleskog jezika.

 

NAČIN PRIJAVE

Upisom na neki od ponuđenih studijskih programa automatski uzimate učešće u konkursu za stipendiju. Željeni studijski program i aplikacionu formu možete potražiti na: https://programsandcourses.anu.edu.au

 

ROK ZA PRIJAVU:

6. maj 2020. godine

Detaljnije: https://www.anu.edu.au/…/find-a…/anu-phd-scholarships

 

Izvor: https://mladiinfo.me/

Back To Top
X