kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Delegacija Općine Hunedoara iz Rumunije i savjetnica u Ambasadi Rumunije u BiH posjetili Grad Zenicu i Agenciju ZEDA

Delegacija Općine Hunedoara iz Rumunije koju je predvodio općinski načelnik Dan Boboutanu te savjetnica u Ambasadi Rumunije u Bosni i Hercegovini Mariana Pacuretu posjetila je Grad Zenicu i Agenciju ZEDA u petak, 27. oktobra tekuće godine.

Ovom prilikom potpisano je i Partnerstvo između Grada Zenice i Općine Hunedoara kojim je zajednički utvrđeno da između  Zenice i Hunedoara postoji zajednički interes za razvijanje kulturnih i privrednih odnosa u skladu sa tradicionalnim prijateljstvom i posebnim vezama Zenice i Hunedoare još od 1974. godine.

Također, istaknuto je da  Zenicu i Hunedoaru na poseban način vežu duga tradicija proizvodnje željeza i čelika te da će dalji kontakti dva grada doprinijeti učvršćivanju i proširivanju prijateljskih odnosa medu različitim partnerima u oba grada i time potaknuti širenje prijateljskih veza među njihovim stanovnicima.

Ovom prilikom, Delegacija je posjetila i Zeničku razvojnu agenciju ZEDA u kojoj je prezentovana Agencija, njena uloga i značaj djelovanja, razgovarano je o mogućnostima prekogranične saradnje, dosadašnjim partnerstvima i implementiranim projektima, te je Delegacija obišla jedinu akreditovanu Laboratoriju za ispitivanje sigurnosti proizvoda u Bosni i Hercegovini – LIND.

Bila je ovo još jedna posjeta koja otvara nove puteve saradnje.

Back To Top
X