kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

DANAŠNJE UČESNICE PROJEKTA „BUDI KREATIVAN I TI“ NAUČILE TEHNIKU OSLIKAVANJA SVILE

Agencija ZEDA je danas uspješno realizovala još jednu kreativnu radionicu u okviru realizacije projekta „Budi kreativan i Ti“. Današnja radionica „Oslikavanje svile“ omogućila je učesnicama radionice da nauče tehnike oslikavanja svile, načine sušenja i fiksiranja boje na svilu.

Oslikavanje svile je započelo veoma davno, čak pet stotina godina prije nove ere. Kolijevka ove umjetničke tehnike je Kina, gdje je ovaj vid slikanja nazivan po zemlji porijekla – kinesko slikarstvo ili domaće slikarstvo.

Teško da postoji materijal koji inspiriše više od svile. Svilu se može oslikavati najraznovrsnijim tehnikama, od akvarel tehnike do batik tehnike, te ukrašavati raznim efektima poput nanošenja soli, plisiranja i slično.

Učesnicima će ovo biti prilika da naučeno pretvore u hobi, a ZEDA svakog ponedjeljka objavljuje priče o ljudima koji su hobi pretvorili u posao. Ko ima maštu, volju, ideju i podlogu kao što su kreativne radionice koje organizuje ZEDA, dobija priliku koju u budućnosti može kvalitetno iskoristiti.

Danas hobi, sutra posao! Mogu drugi, možeš i TI!

Cilj projekta „Budi kreativan i Ti!“ je jačanje kompetencija, sticanje novih vještina i ekonomsko osnaživanje.

Projekat finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica.

Pozivamo vas da nas obavijestite ukoliko jedna od tehnika koje smo do sada naučili raditi u okviru ovog Projekta, postanu vaš hobi. Mi ćemo vam pomoći da ga ispromovišete i pretvorite u hobi, a potom u posao.

U međuvremenu, od vas očekujemo puno vježbanja, usavršavanja, mnogo napretka i samostalno urađenih predmeta čije fotografije ćete nam poslati.

#prijavi se

#nauči

#izvježbaj

#usavrši

#fotografiši

#pošalji

 

Budi kreativan i TI!

Danas hobi, sutra posao!

 

 

 

 

Back To Top
X