kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ČETRNAESTOGODIŠNJA DOBOJKA, VALENTINA STOJANOVIĆ – SKLONOST KA „ČETKICAMA“ DATIRA JOŠ OD NAJRANIJEG DJETINJSTVA

Valentina Stojanović (14) iz Doboja, učenica 8. razreda Osnovne škole ” Ozren” Donja Paklenica neko je ko je vrlo vješt sa kistom u ruci. Još od najranijeg djetinjstva, Valentina je pokazivala sklonost ka umjetnosti, a posljednjih godina sve je istančaniji njen talenat. Svoje radove izlagala je u Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju, te na izložbama Škole crtanja. Kada poraste, željela bi biti arhitekta ili pak akademski slikar, a s obzirom da je odlična učenica, veoma je izvjesno da će joj se želja ispuniti.

-„Sklonost ka četkicama, bojama i olovci sam imala od najranijeg djetinjstva, ali nešto ozbiljnije sam počela da se bavim prije dvije godine, kada sam i upisala školu crtanja i slikanja, “Mali Pikaso” u Doboju. Moja najdraža tehnika, definitivno je ulje na platnu, ali vješto baratam i akvarelom, zatim su tu grafika, lavirani tuš, gvaš, kolaž i druge tehnike koje često kombinujem“ – otkrila je Valentina koja najradije slika mrtvu prirodu, a odnedavno se okušala i u slikanju portreta ističući da joj i portret jako dobro ide.

 

-„Slikarstvo mi je hobi od najranijeg djetinjstva. Vremenom se ta vještina razvila, pa sam uz pomoć nastavnika i roditelja svoj talenat podigla na viši nivo“ – naglasila je Valentina koja je od nedavno stekla i prve kupce za svoje slike.

-„Za sada je to sve u krugu porodice i bliskih prijatelja, a veoma bih bila sretna i da proširim prodaju. S obzirom na moje godine i to da sam još uvijek na početku nadam se blistavijoj budućnosti“ – rekla je Valentina čije radove možete pogledati i na Facebook profilu Valentina Stojanović .

-„Kako se dječiji snovi mijenjaju iz dana u dan, tako i ja sebe u budućnosti vidim u različitim segmentima. Željala bih da postanem uspješan arhitekta, što je svakako usko i povezano sa slikarstvom. Također, želja mi je i da upišem Akademiju likovnih umjetnosti, ali ipak mislim da će arhitektura da prevagne. Ono što bih ja željela da napomenem, jeste to da u našim godinama, svi mi možemo da se opredijelimo za nešto korisno, zdravo i besporočno. Korištenje društvenih mreža bi trebalo da se svede na minimum. Poštovanje prema roditeljima, nastavnicima i starijim članovima porodice, kao i ljudi u našoj okolini, je također, veoma bitan faktor za zdrav razvoj djeteta“ – napomenula je Valentina.
A Vi, ako do sada niste kliknuli like na našu stranicu, učinite to sada klikom OVDJE.

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

Back To Top
X