kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

“ČAS PODUZETNIŠTVA-PODUZETNIK SAM I JA” – PROJEKAT U ZAVRŠNOJ FAZI

U završnoj smo fazi priprema za unutarškolsko takmičenje pa ove sedmice prezentujemo poslovne ideje i pravimo sitne korekcije.
Također, ove sedmice gost na našoj edukaciji je bio g.Merim Stupar, predstavnik preduzeća IMTEC d.o.o. Sarajevo koje je sponzor projekta “ČAS PODUZETNIŠTVA-PODUZETNIK SAM I JA” te sa učenicima razgovara o uslugama koje nudi ovo preduzeće ukazujući im na to da je IMTEK d.o.o. Sarajevo prva sljedeća adresa na koju trebaju doći nakon što registruju preduzeće (računari,tableti,mobiteli,telefoni, fiskalne kase..),te da će se pobrinuti da im osiguraju svu potrebnu tehniku za preduzeće.
U posljednjoj sedmici,učenici imaju priliku razgovarati i sa privrednicima koji posluju u Biznis inkubatoru kao i sa privrednicima koji imaju dugogodišnje iskustvo u svijetu biznisa pa je naš današnji gost bio g.Davor Sušić (Empress d.o.o. Zenica), koji je učenicima prenio sjajno životno-poslovno iskustvo i prezentovao im nekoliko branši u kojima već godinama uspješno posluje.
Cilj ovog projekta je učenicima omogućiti da nauče prepoznati poslovne prilike, podići poduzetničku svijest i motivisati ih da kreiraju radno mjesto sebi ali i drugima.
Back To Top
X